TOP 3 vasariški receptai: pasigaminkite lengvus ir gaivius pietus

TOP 3 vasariški receptai: pasigaminkite lengvus ir gaivius pietus

Tikriausiai pritarsite, kad šiltomis vasariškomis dienomis nesinori labai riebių ir skrandį apsunkinančių pietų. Vietoje to renkamės lengvus ir gaivius patiekalus – įvairias salotas, bowlus šaltas sriubas, makaronus ir pan. Tiesa, kartais ima ir pritrūksta idėjų. Dėl šios priežasties, dalinamės trimis puikiais vasariškais receptais. Paįvairinkite savo mitybą!

Salotos su arbūzu ir fetos sūriu

Svajojate apie gaivias, vasariškas salotas? Jei taip, šis receptas – kaip tik jums. Saldus arbūzas idealiai dera su fetos sūrumu. O cinkelio patiekalui suteikia ne kas kitas, o mėtos. Beje, naujausias MAXIMA akcijų leidinys kaip tik siūlo puikias nuolaidas šių salotų ingredientams. Tad nieko nelaukite ir skubėkite į parduotuvę!

3 porcijoms jums reikės:

  • 200 g arbūzo;
  • 100 g fetos sūrio;
  • 1 pundelio salotų;
  • saujelės šviežių mėtų lapelių;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. žaliųjų citrinų sulčių;
  • saujelės mėgstamų riešutų arba sėklų (puikiai dera graikiniai riešutai, tačiau tiks ir kiti);
  • žiupsnelio druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia, nuplaukite salotų lapus. Tada juos suplėšykite norimo dydžio gabalėliais.
  2. Kubeliais supjaustykite arbūzą ir fetos sūrį (idealu, jeigu kubeliai – panašaus dydžio). Juos berkite ant salotų lapų.
  3. Susmulkinkite mėtos lapelius ir juos įmaišykite į salotas.
  4. Užbarstykite smulkintus riešutus arba sėklas.
  5. Pagardinkite alyvuogių aliejumi ir žaliosios citrinos sultimis. Pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų, viską išmaišykite.
  6. Skanaus!

Dubenėlis su traškiu tofu

Norite sotaus, bet gaivaus ir lengvo patiekalo? Tokiu atveju, siūlome pasigaminti šį gardų dubenėlį su tofu. Patikėkite, sužavės ne tik skonis, bet ir išvaizda –  jus tikrai pakerės vasariškos patiekalo spalvos.

2 porcijoms jums reikės:

  • 200 g tvirto tofu;
  • 150 g ryžių;
  • 1 avokado;
  • 1 morkos;
  • 4 raudonojo kopūsto lapų;
  • šiek tiek marinuoto imbiero;
  • saujos edamame pupelių;
  • smulkintų svogūnų laiškų;
  • aliejaus kepimui;
  • ½ a. š. česnako miltelių;
  • 2 v. š. sojos padažo;
  • ½ a. š. maltos paprikos;
  • 1 v. š. skrudintų sezamų aliejaus;
  • žiupsnelio sezamo sėklų;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:  

  1. Pirmiausia, išvirkite ryžius. Kol ryžiai verda, keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kubeliais pjaustytą tofu ir kepkite maždaug 8 min, vis pavartydami. Tofu turėtų apskrusti iš visų pusių. Kepimo pabaigoje suberkite prieskonius ir apkepkite dar 1 min.
  2. Keptuvėje, kurioje kepėte tofu, kelias minutes pakepinkite edamame
  3. Sutarkuokite morką ir kopūstą. Kubeliais supjaustykite avokadą.
  4. Į dubenėlius dėkite ryžius. Juos apšlakstykite sojos padažu ir skrudintų sezamų aliejumi.
  5. Ant viršaus dėliokite avokadą, morką, kopūstą, marinuotą imbierą. Taip pat – edamame pupeles ir tofu.
  6. Patiekalą apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis. Galite ragauti – skanaus!

Šalta ir gaivinanti agurkų sriuba

Tikriausiai, visi lietuviai savo vasaros neįsivaizduoja be gardžių šaltibarščių. Vis dėlto, kartais norime šią šaltą sriubą iškeisti į ką nors kitokio. Jei taip atsitiko ir jums, siūlome išmėginti šį gaivų šaltos agurkų sriubos receptą.

2 porcijoms jums reikės:

  • 250 ml nesaldinto migdolų pieno;
  • 3 vidutinio dydžio agurkų;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 2 nedidelių svogūnų;
  • 1 saldaus obuolio;
  • ½ žaliosios citrinos sulčių;
  • kelių šviežių baziliko lapelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • saujelės migdolo riešutų (papuošimui).

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia, agurkus ir obuolį nulupkite. Supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Visus ingredientus sudėkite į trintuvą ir trinkite tol, kol masė taps vientisa. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens arba daugiau migdolų pieno.
  3. Sriubą supilkite į dubenėlius ir palaikykite šaldytuve maždaug 2 val.
  4. Patiekdami papuoškite agurko griežinėliais, smulkintais migdolo riešutais. Skanaus!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų