(M. Blinstrubytės nuotr.)

Panevėžyje pinamas rekordinis labirintas

Panevėžyje pinamas rekordinis labirintas

Nepabūgę žvarbaus oro ir purškiančio lietaus, panevėžiečiai visą savaitgalį siekia išskirtinio rekordo.

Šalia kino centro „Garsas“ pinamas labirintas iš senų kino juostų, kuris taps ne tik miesto unikaliu akcentu, bet, tikimasi, išgarsins Panevėžio vardą pasaulyje.

Vienas iš akcijos organizatorių, kino edukologas Amandas Mikulėnas pasakojo, kad prieš ketverius metus senąsias kino juostas pakeitė naujosios technologijos, tačiau su atsiminimais atsisveikinti nelengva. Taip mąstant, gimė idėja pagerbti filmų istorijos dalį, o panevėžiečiams sukurti neeilinę atrakciją.

„Esame sukaupę apie 300 kilometrų nebenaudojamų kino juostų, prie kurių labai norėjome prisiliesti dar kartą. Taip kilo sumanymas statyti labirintą ir bandyti pasiekti pasaulio ar bent Lietuvos rekordą“, – pasakojo edukologas.

Kino programų koordinatorė Kornelija Norkevičiūtė teigia, kad panašus rekordas Lietuvoje jau yra pasiektas. Tačiau rekordiniu pripažintas labirintas buvo nupintas iš dekoratyvinės, o ne kino juostos ir siekė vos 8-is kilometrus. Panevėžiečiai tiki, kad ambicingi jų užmojai pasiekti pasaulio ar bent šalies rekordą bus įgyvendinti.

„Pastatytą labirintą bus galima ne tik apžiūrėti iš išorės, bet ir į jį įeiti ar net pasiklysti. Iš juostų padarytose sienose bus matomi filmų kadrai, tad ieškodami išėjimo panevėžiečiai galės prisiminti kažkada žiūrėtus kūrinius ar paspėlioti, iš kokio kino šedevro atkeliavo matomas kadras“, – apie būsimą atrakciją pasakojo K. Norkevičiūtė.

Būsimo labirinto aukštis turėtų siekti 1,5 – 2 metrus, o jo gyvavimo trukmė priklausys nuo panevėžiečių sąmoningumo ir noro išsaugoti naująjį miesto akcentą.

Tikimasi kūrinį išsaugoti bent porą savaičių, iki festivalio „Europos kinas ir dieną ir naktį 2017“ pabaigos.

Padeda savanoriai

K. Norkevičiūtė džiaugėsi, kad kino juostos pynime pagalbininkų netrūksta. Prisidėti prie iniciatyvos jau užsiregistravo daugiau nei 40 savanorių, tačiau dauguma jų ateina ne vieni, o su būriu draugu. Be to, pagelbėti kuriant unikalų labirintą gali net neužsiregistravę panevėžiečiai.

Savo laiką rekordui siekti nusprendę skirti jaunuoliai džiaugėsi, kad Aukštaitijos sostinėje atsiranda išskirtinių projektų, kurie neleidžia nuobodžiauti bei neigia negatyvius mitus apie miestą.

„Labai džiaugiuosi, kad Panevėžyje atsiranda akcijų, kurios padeda suburti visus kino mylėtojus. Mėgstu savanoriauti, noriu prisidėti prie gražių dalykų kūrimo, tad sudalyvauti renginyje tiesiog privalėjau“, – atviravo Lavija.

Jai pritarė Dominyka. Mergina tvirtino, kad Panevėžyje galima rasti daugybė veiklos ir pramogų, tereikia nebijoti imtis iniciatyvos.

„Labai noriu prisidėti prie miesto vardo garsinimo ir įrodyti, kad čia yra ką veikti. Turime daugybę galimybių kurti bei išreikšti save, tereikia noro ir nesėdėti vienoje vietoje“, – įsitikinusi panevėžietė.

Tačiau ne visi savanoriai prie projekto prisidėjo pindami labirintą, vienas tokių – didžėjus Karolis.

„Pats labirinto nepinsiu, esu pasiruošęs visą dieną leisti muziką ir padėti sukurti gerą nuotaiką. Miestui išties trūksta tokių iniciatyvų, tad joms atsiradus, negalime leisti, kad jos nepavyktų“, – įsitikinęs didžėjus.

Kino juostų labirintas bus pinamas visą savaitgalį, tačiau ar pavyks pasiekti rekordą, paaiškės tik kitos savaitės pradžioje, kai juostų ilgį bei atliktą darbą įvertins speciali komisija.

Galerija

 

 

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų