#RECEPTAI Produktas – banalus, rezultatas – puikus!

#RECEPTAI Produktas – banalus, rezultatas – puikus!

Draugai jau ant slenksčio, o šaldytuve – tik dešrelės… Katastrofa ar galimybė nustebinti svečius smagiais vakarėlio užkandžiais?

Ragu su dešrelėmis, pievagrybiais ir alyvuogėmis

Reikės (4 porcijoms): 450–500 g virtų dešrelių, 400 g vyšninių pomidorų, 100 žaliųjų alyvuogių be kauliukų, 500 g pievagrybių, 200–300 ml sultinio, malto džiovinto raudonėlio, 2 česnako skiltelių.

Virtuvės žirklėmis sukarpykite dešreles mažų frikadelių dydžio gabaliukais. 5–6 minutes pakepinkite jas ant vidutinės ugnies puode įkaitintame alyvuogių aliejuje vis pakratydami, kad nepridegtų. Pagardinkite raudonėliu, suberkite smulkintus česnakus ir palaikykite ant ugnies dar minutę.

Pomidoriukus padalykite į 2–4 dalis, alyvuoges perpjaukite išilgai. Pievagrybius supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir viską suverskite į puodą. Pakaitinę 3 minutes, užpilkite sultiniu ir palikite troškintis 15–20 minučių.

Dešrelių ir svogūnų pica

Reikės (4 porcijoms): 2 česnako skiltelių, 1 didelio raudonojo svogūno, 50–70 g konservuotų pomidorų gabalėlių savose sultyse, gatavo picos pagrindo (25 cm skersmens), 3–4 virtų dešrelių (geriau, kad visos būtų skirtingų rūšių), 50 g tarkuoto kietojo sūrio, 1 šaukštelio cukraus, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus, bazilikų – papuošti.

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Jame 5 minutes pakepinkite išilgai perpjautus česnakus ir pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Tada sudėkite konservuotus pomidorus, apibarstykite cukrumi, druska, šviežiai maltais pipiras. Išmaišykite ir troškinkite dar 2–3 minutes.

Ant picos pagrindo išdėliokite skridinėliais supjaustytas dešreles, paskleiskite pomidorų ir svogūnų padažą, viską pabarstykite tarkuotu sūriu ir 7–10 minučių pašaukite iki 220 laipsnių įkaitinton orkaitėn.

Patiekite papuošę bazilikų lapeliais.

Dešrainiai su sūrio padažu

Reikės (4 porcijoms): 12 mini dešrelių, 2 žaliųjų Chalapos paprikų, 1 svogūno, 3 česnako skiltelių, 4 bandelių dešrainiams, druskos, pipirų, aliejaus, pirktinio sūrio padažo.

Karščiui atsparią kepimo skardą aukštais kraštais sutepkite aliejumi, išdėliokite dešreles, perpus perpjautas paprikas (sėklikes pašalinkite), trikampėmis skiltelėmis supjaustytą svogūną ir 3 dideles česnako skilteles su visais lukštais. Pabarstykite druska, pipirais, keliskart papurtykite kepimo formą, kad visi produktai pasidengtų aliejumi, ir kiškite iki 200 laipsnių įkaitinton orkaitėn 20 minučių. Per tą laiką vienąkart ištraukite skardą iš orkaitės ir dar sykį krestelėkite turinį.

Likus kepti 5 minutėms, pašaukite į orkaitę ant kepimo grotelių išdėliotas bandeles dešrainiams (jeigu reikia, įpjaukite ir atverkite jas it knygas).

Išėmę iš orkaitės kepimo skardą ir bandeles, paruoškite dešrainius.

Česnako skilteles išspauskite, jų tyre vienodai aptepkite bandelių minkštimą. Paskui išdėliokite ant jų daržoves, dešreles. Viską apliekite sūrio padažu ir iškart patiekite.

Sūrio padažą irgi galite pasigaminti patys – pavyzdžiui, iš minkšto sūrio ir jogurto.

Mini dešrelių, džiovintų slyvų ir šoninės užkandėlės

Reikės (12 vienetų): 12 mini dešrelių, 12 džiovintų slyvų be kauliukų, 12 šoninės juostelių (arba vytinto kumpio), 1–2 šaukštų medaus.

Dešreles kruopščiai apvoliokite meduje. Ant kiekvienos uždėkite po slyvą ir įvyniokite į šoninę arba kumpį.

Ritinėlius sudėkite į folija arba pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą ir 25–30 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Patiekite šiltas.

Šias užkandėles labai tinka ruošti ir lauke, grilyje.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su dešrelėmis

Reikės (10–12 vienetų): 10–12 virtų dešrelių, 1 nedidelio raudonojo svogūno, 1 mažos aitriosios paprikos ankšties, 2 riekių baltos duonos skrudinti, 500 g šaldytos sluoksniuotos mielinės tešlos, 1 kiaušinio trynio, sezamų sėklų – pabarstyti.

Dešreles supjaustykite kiek galėdami smulkiau, taip pat susmulkinkite svogūną ir aitriąją papriką (prieš tai būtinai pašalinę sėklas ir vidines pertvaras).

Sausoje keptuvėje padžiovinkite duoną – po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės. Sulaužykite ją į smulkius trupinius ir sumaišykite su anksčiau paruoštais produktais iki masė taps vientisa. Ją pasūdykite, pabarstykite pipirais.

Ant miltais apiberto paviršiaus plonai iškočiokite tešlą, lakštą padalykite į 10–12 kvadratų. Ant vienos kiekvieno kvadrato pusės dėkite įdaro, uždenkite kita tešlos puse, pakraščius gerai užspauskite.

Pyragėlius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite su 1 šaukštu vandens išplaktu kiaušinio tryniu, pabarstykite sezamais. Kepkite 15 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Tortilijos su karštais dešrainiais

Reikės (6 vienetams): 6 ilgų dešrelių dešrainiams, 1 didelio svogūno, 3 šaukštų konservuotų pomidorų gabaliukais savose sultyse, 2 šaukštų saldžiarūgščių garstyčių, 6 tortilijų, alyvuogių aliejaus.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepinkite iš visų pusių dešreles iki auksinio atspalvio. Perkelkite į lėkštę, padėkite šiltai.

Toje pačioje keptuvėje 5–6 minutes paskrudinkite plonais žiedais supjaustytą svogūną. Tada dėkite pomidorus su visomis sultimis ir garstyčias, išmaišykite. Grąžinkite į keptuvę dešreles, pakaitinkite 1 minutę.

Orkaitėje, mikrobangėje arba tiesiog sausoje keptuvėje pašildykite tortilijas. Jos turi šiek tiek suminkštėti.

Ant tortilijų išdėliokite dešreles, kitą įdarą, suvyniokite, apsukite servetėlėmis ir iškart patiekite.

Taip paruoštas dešreles galima patiekti su bet kokia kita duona: mažaisiais prancūziškais batonais, pita, lavašu.

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų