Panevėžio rajono atstovui – du medaliai planetos pirmenybėse

Panevėžio rajono atstovui – du medaliai planetos pirmenybėse

Pasaulio svarsčių kilnojimo čempionate puikiai pasirodė Panevėžio rajono sportininkas Mantas Rudys. Miežiškių miestelio atstovas kartu su kitais Lietuvos rinktinės nariais dviejų estafečių rungtyje iškovojo bronzos medalius, o asmeninėse varžybose užėmė ketvirtą vietą.

Pietų Korėjoje vykusiame planetos svarsčių kilnojimo čempionate dalyvavo 400 sportininkų iš 33 pasaulio šalių. Be M. Rudžio, mūsų šalies rinktinei atstovavo broliai Justas ir Julius Optai, Andrius Kubilius, Lukas Skikas ir  Giedrė Vikniūtė.

Gimtadienio proga – du bronzos medaliai

Tiek svorių stūmimo, tiek ilgo ciklo estafetėse kiekvienos šalies komandai atstovavo po penkis sportininkus. Atletui buvo skirta po 3 minutes, o iš viso komandoms – po 15 minučių. Kiekvieno sportininko per 3 minutes pasiektas rezultatas buvo įtrauktas į bendrą komandos įskaitą. Stūmimo estafetėje Lietuvos vyrų komanda surinko 169, o ilgo ciklo – 78 taškus. Kartu su komandos draugais laimėti du bronzos medaliai buvo puiki dovana M. Rudžiui, tą dieną šventusiam savo trisdešimtąjį gimtadienį.

Asmeninėse varžybose M. Rudys, varžęsis svorio kategorijoje iki 73 kilogramų, stūmimo rungtyje 32 kg įrankį sugebėjo iškelti 74 kartus, o rovimo rungtyje – 105 kartus. Seulo olimpiniame miestelyje vykusiame pasaulio čempionate asmeninėse varžybose vienos kategorijos visi atletai buvo išrikiuoti ant scenos ir vienu metu pradėjo varžytis. Dvipūdžiam svarsčiui iškelti buvo skirta lygiai dešimt minučių. Miežiškietis į priekį praleido tik Rusijos, Kazachstano bei Ukrainos sportininkus ir užėmė aukštą ketvirtą vietą.

Svarsčių kilnojimu susidomėjo atsitiktinai

Panevėžio rajono atstovas Mantas Rudys prisiminė, kaip susidomėjo svarsčių kilnojimu.

„Kartą, maždaug prieš dešimtmetį, į Miežiškius atvykęs šios sporto šakos pradininkas Panevėžyje Gintaras Vilniškis su savo auklėtiniais surengė parodomąsias varžybas. Tuomet ir man kilo noras pabandyti pakelti svarsčius. Net pats nepatikėjau, kad pralenkiau tuos, kurie jau anksčiau tuo užsiėmė. Po kurio laiko vėl teko pabandyti varžytis su kitais ir vėl svarstį iškėliau daugiausia kartų. Tuomet jau G. Vilniškis primygtinai prašė manęs, kad pradėčiau treniruotis ir dalyvauti įvairiose varžybose“, – prisiminė savo pirmuosius žingsnius šioje sporto šakoje M. Rudys.

Dabar miežiškietį žino visi, kurie bent kiek domisi šia sporto šaka. M. Rudys – nuolatinis Lietuvos rinktinės narys, devyniskart šalies čempionas, pasaulio čempionatų prizininkas. Panevėžio rajono gyventojas ne tik kilnoja svarsčius, bet sėkmingai dalyvauja ir virvės traukimo varžybose. Kartu su „Ąžuolo“ sporto klubo nariais M. Rudžiui pavyko tapti Lietuvos čempionu ir dalyvauti Europos čempionate.

 

Daug laiko atima ūkininkavimas

Žinomas Miežiškių ūkininkas treniruotėms ne visada turi pakankamai laiko.

„Geriausiai varžyboms pasiruošti galiu žiemą. Tada ūkio darbų kiek mažiau ir daugiau laiko galiu treniruotis. Pavasarį prasideda sėja, kiti darbai ir laiko treniruotis beveik nelieka“, – „Sekundei“ sakė M. Rudys. Paklaustas, ar ūkio darbai padeda geriau fiziškai pasirengti ir pasiruošti varžyboms, sportininkas šypteli ir atsako neigiamai.

„Visą dieną vairuodamas traktorių, nepasiruoši varžyboms. Norint pasiekti gerų rezultatų, tam reikia specialaus pasirengimo, reikia dirbti su svarsčiais“, – sako M. Rudys.

Sportininko pasiektu rezultatu džiaugėsi ir Panevėžio rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Alvidas Savickas: „Didžiuojamės, kad Panevėžio rajone turime pasaulio čempionato prizininką bei daugkartinį Lietuvos čempioną. M. Rudžio iškovoti du bronzos medaliai pasaulio čempionate – tai aukščiausias šių metų Panevėžio rajono sportininkų laimėjimas.“

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų