SAVAITĖS RECEPTAS. Slyvų pyragas

SAVAITĖS RECEPTAS. Slyvų pyragas

Už lango vyksta žiemos ir pavasario kova. Kiekvienas iš metų laikų tampo termometro rodmenis aukštyn ir žemyn. Ir, nors laimėtojas aiškus, vakarais norisi dar pasėdėti su puodeliu arbatos, susisupus į šiltą pledą. O prie arbatos norisi kažko skanaus. Saldaus. Ir gal šiek tiek rūgštaus.

„Sekundės“ skaitytoja Vilma siūlo peržiūrėti uogienių lentynas, rasti ten slyvų uogienės ir pasidaryti sau šventę – skanaujant pyragą pamojuoti atsisveikinant žiemai.
Taigi mums reikės:

300 g miltų;
100 g kukurūzų krakmolo;
100 g cukraus;
2 a.š. kepimo miltelių;
200 g sviesto;
50 g aliejaus;
3 kiaušinių;
6 v.š. smulkintų migdolų.
1 apelsino žievelės (smulkiai nutarkuotos).

Miltus sumaišome su kukurūzų krakmolu, cukrumi, kepimo milteliais, rankomis įtriname sviestą, kol gausime daug drėgnų trupinukų. Aliejų išplakame su kiaušiniais, tada įsukame į miltų mišinį. Tris ketvirtadalius tešlos sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tolygiai paskirstome per visą paviršių. Pastatome į šaldytuvą valandai. Į likusią tešlą įmaišome smulkintus migdolus, taip pat pastatome atšalti.

Į slyvų uogienę įmaišome tarkuotą apelsinų žievelę. Po to ją paskirstome ant atšalusios tešlos pagrindo. Viršų apibarstome likusia tešla su migdolais.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių, apie valandą.
Geriame arbatą, mėgaujamės pyragu ir intensyviai mojuojam atsitraukiančiai žiemai. Ir būtinai šypsomės!

Jūsų komentaras

Sponsored Video

Daugiau leidinio naujienų