SAVAITĖS RECEPTAS. Daivos greitai paruošiami traškūs agurkai

SAVAITĖS RECEPTAS. Daivos greitai paruošiami traškūs agurkai

Vieno populiariausių vasaros skanėsto – traškių ir gardžių raugintų agurkų, regis, neįmanoma atsivalgyti. Jų norisi dar ir dar. Toks užkandis tinka prie pačių įvairiausių patiekalų. Ir ne tik mėsos! Tokie agurkai, maišyti su grietine, puikus priedas ir prie virtų šviežių bulvių. Tačiau ką daryti, kai vienos dienos paraugimo agurkų norisi čia ir dabar, o namuose – ką tik nuskinti švieži?

Pagal „Sekundės“ žurnalistės Daivos Savickienės receptą pagamintą skanumyną jau išragavo visa redakcija. Siūlome pabandyti ir jums – tikrai nenusivilsite.

Taigi agurkus (tik žiūrėkite, kad šie būtų švieži, traškūs, o ne suvytę, praradę formą ar pageltę)

supjaustykite riekelėmis ir šias suberkite į dubenį. Nepripilkite pilno – geriausia, kai agurkai užima vos pusę dubens. Įberkite druskos pagal skonį (siūlome jos nepagailėti), saujelę krapų (tų tai turbūt niekada nebus per daug), įspauskite arba įberkite supjaustytas kelias skilteles česnako (pastarąjį galima pakeisti ir smulkiai supjaustytu svogūnu, bet mums su česnaku pasirodė skaniau), tuomet dubenį uždenkite lėkšte ir bent kelias minutes stipriai stipriai purtykite. Geriausia šį darbą patikėti vyriškoms rankoms.

Kai atidengsite, agurkai atrodys kaip vieną dieną paraugti – traškūs, su rūgštele ir česnako prieskoniu.

Linkime skanių likusios vasaros malonumų!

Milei skaitytojai, pasidalykite savo virtuvės receptais, skaniausius spausdinsime penktadienio skiltyje „Savaitės receptas“. Juos siųskite adresu sekunde@onmedia.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės. Taip pat lauksime jūsų arba patiekalo nuotraukos.

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų