Nekeptas šokoladinis braunis (šokoladainis)

Nekeptas šokoladinis braunis (šokoladainis)

SAVAITĖS RECEPTAS

Sinoptikams perspėjant apie 30 – 35 laipsnių karštį, mažiausiai norisi stovėti prie orkaitės. Tačiau deserto – dar ir kaip norisi. Į pagalbą sprendžiant šią dilemą skuba Panevėžio kultūros ir istorijos žurnalo „Senvagė“ redaktorė Rasa Karvelytė su receptu, nereikalaujančio nei ypatingų kulinarinių sugebėjimų, nei įjungtos orkaitės.

Taigi, savaitgalio pasilepinimui mums reikės:

  • 1,5 stiklinės migdolų riešutų
  • 1,5 stiklinės graikiškų riešutų
  • 0,5 stiklinės natūralios kakavos
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 2 stiklinės „Medjool“ datulių (be kauliukų)

Užpilui reikės:

  • 0,4 stiklinės ištirpinto kokosų aliejaus
  • 0,3 stiklinės klevų sirupo
  • 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto

Papuošimui:

Šilauogės

Gaminimo eiga:

Riešutus, kakavą ir druską sudedame į smulkintuvą ir smulkiname, kol susidarys trupiniai. Po to sudedame datules ir dar kartą viską pamalame, kol gausis vientisa masė.

Gautą mišinį dedame į sviestiniu popieriumi išklotą formą. Gerai ją prispaudžiame prie dugno.

Užpilo ingredientus maišome šluotele iki vientisos masės. Svarbu naudoti gerai ištirpusį aliejų – jeigu jis per kietas, trumpai pašildykite vandens vonelėje ar mikrobangų krosnelėje.

Gautą užpilą pilame ant pagrindo, puošiame šilauogėmis arba kitais norimais papuošimais ir paliekame šaldytuve bent valandai.

Skanaus!

Jūsų komentaras

Sponsored Video

Daugiau leidinio naujienų