Ekologiškas aliejus išgąsdino

Ekologiškas aliejus išgąsdino

Skaitytojo pasiūlyta tema

„Maisto banko“ davinyje rastas išreklamuotas aliejus ne juokais išgąsdino apie maisto gamybą neprastai nutuokiantį panevėžietį.

Panoręs išsikepti lietinių, vyras apstulbo, kai į keptuvę įpylęs šlakelį ekologiško nerafinuoto rapsų aliejaus, namus paskandino juodų tirštų dūmų debesyje.

Ne vienerius metus maisto gamybos srityje dirbęs Petras įsitikinęs: geras, kokybiškas aliejus taip negali degti.

Kaip pasakojo pavardės nenorėjęs viešinti Petras, Panevėžyje, Kranto gatvėje, atsiėmus „Maisto banko“ skiriamą paketą, į akis krito iki šiol nematytas produktas – ekologiškas šaltai spaustas nerafinuotas rapsų aliejus, gaminamas Zarasų rajone.

Petrui keistoka pasirodė neįprastai tiršta jo konsistencija ir tamsiai sodri spalva, nebūdinga tokios rūšies aliejui. O vakare sumanęs išsikepti lietinių išsigando, kad liks ir be vakarienės, ir be namų – įpiltas į keptuvę aliejus greitai pradėjo rūkti.

„Pakilo juodų tirštų dūmų debesis. Gerai, kad kambario durys buvo uždarytos, tikriausiai ir dūmų detektorius būtų suveikęs. Daugiau kepti su šituo aliejumi nerizikavau“, – nutikimą virtuvėje pasakoja panevėžietis.

Butelio etiketėje Petras perskaitė, kad aliejus tinkamas kepti iki 190 laipsnių temperatūros, virti ir salotoms.

Jis pats buvęs profesionalus virėjas, todėl toks užrašas nustebino.

Visą straipsnį skaitykite rugsėjo 6 dienos (trečiadienio) „Sekundės“ laikraštyje.

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų