Pasimėgauti arbata – sustiprinti imunitetą

Pasimėgauti arbata – sustiprinti imunitetą

Visame pasaulyje senas tradicijas turintis gėrimas populiarumo nepraranda ir Lietuvoje, o kai kurios lietuviškos žolelių arbatos šiuo metu sulaukia daugybės dėmesio, nes padeda sustiprinti imunitetą ir jaustis sveikiau.

Karštu vandeniu užpilti žolelių mišiniai šaltuoju metų laiku padeda sustiprinti imunitetą, palengvina kovą su peršalimo virusais. Erškėčių vaisiai, liepų ir ramunėlių žiedai, melisų lapai, čiobreliai ir raktažolių šaknys – tai tik keli ingredientai, kurie gali būti naudojami arbatoms gaminti.

Arbatos nauda gali būti labai įvairi – vienos rūšies gėrimas gali tonizuoti, suteikti energijos, o kitos rūšies – nuraminti ir atpalaiduoti.

Įdomu tai, kad tiek juodoji, tiek žalioji arbata gaminama iš to paties augalo – kininio arbatmedžio – lapų. Skirtingos gamybos technologijos, oksidacijos ir fermentacijos procesai sukuria didžiausius skirtumus: vieni lapeliai nuskinami labai švieži ir jų oksidacija sustabdoma, todėl arbata tampa žaliąja, kiti lapeliai nuskinami vėliau ir džiovinami gauna daugiau deguonies, todėl patamsėja ir įgyja intensyvesnį aromatą – tampa juodąja arbata. Ir žalioji arbata, ir juodoji arbata yra puikus antioksidantų šaltinis, todėl padeda saugoti organizmą nuo vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų.

Geriausia arbatą suvartoti per metus, nes vėliau arbatžolės ima prarasti vertingąsias savybes.

Komentarai

  • Pijokas: Arbata tik bobos geria. Kava irgi. Neskit man mano pilstuka.

  • čai ne pjoš, otkuda silu berioš ? Rusas atsako: čai vypil – sovsem oslab.

    • Atsakyti
Rodyti visus komentarus (2)

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų