Koja kojon su inovacijomis

Koja kojon su inovacijomis

Sveikatos ir estetikos kūrėjai

Aukščiausios kokybės standartai, inovatyvus ir naujausiomis technologijomis grįstas odontologinis gydymas, profesionalų komanda ir preciziškas rezultatas – Panevėžyje įsikūrusio Inovatyvios odontologijos ir implantologijos centro vizitinė kortelė.

Prieš kiek daugiau kaip penketą metų iš meilės darbui gimęs šeimos verslas – Savanorių aikštės odontologijos klinika – jau išaugo savo pirminį pavadinimą.

Jos įkūrėja ir vadovė Saulena Raščiuvienė pasakoja, jog šeimos verslas buvo pavadintas aikštės, kurioje įsikūrė, vardu. Tačiau ilgainiui supratę, kad šis pavadinimas negali atspindėti jų veiklos išskirtinumo.

„Mums augant, išsigryninus viziją, misiją ir tikslus, atėjo laikas keisti klinikos pavadinimą. Visomis prasmėmis esame inovatyvūs odontologijos praktikoje, į šią sąvoką įeina ir implantologija – moderniausias netektų dantų atstatymo būdas. O centras esame todėl, kad čia, vienoje vietoje, teikiamos visos odontologinės paslaugos“, – pavadinimo keitimo būtinybę motyvavo S. Raščiuvienė.

Pasak centro įkūrėjos, kaip ir iki šiol, čia laukiami visi – nuo vaikų iki senjorų. Inovatyvios odontologijos ir implantologijos centrą jau įvertino ne tik panevėžiečiai – į Panevėžį atvyksta pacientai iš visos Aukštaitijos.

Kliniką itin pamėgo ir emigrantai – iš užsienio atvykusiems pacientams sudaromos išskirtinės sąlygos per trumpą laiką gauti maksimalų odontologinį gydymą.

„Mūsų tikslas – suteikti medicininę odontologinę pagalbą pacientams pagal medicininį protokolą. Kuriame ne verslą, o norime savo pacientams padėti atgauti sveikatą, estetiką ir grožį“, – teigė klinikos vadovė.

 

Šeimos verslas

Inovatyvios odontologijos ir implantologijos centro išskirtinės sėkmės paslaptis – šis verslas sukurtas ir plėtojamas darnios šeimos: tėvų ir jų pėdomis pasekusių dukrų.

Kone prieš tris dešimtmečius šeimos galva Žydrūnas Raščius Savanorių aikštėje įrengė dantų technikos laboratoriją.

„DT artelė“ įkūrėjas Ž. Raščius yra vienas geriausių technikų Lietuvoje,  2021 m. gavęs Dantų techniko nominaciją.

Tėčio pėdomis žengė abi dukros – vyresnėlė Gabrielė Vilma Bugelevičienė ir jaunėlė Debora Marija Raščiūtė, tad kilo mintis šalia laboratorijos atidaryti ir odontologijos kliniką.

Administracinių ir vadybinių darbų ėmėsi S. Raščiuvienė.

Suvienijus šeimos jėgas ir aistrą darbui, netrukus odontologijos klinika tapo viena moderniausių ne tik Panevėžyje, bet ir Lietuvoje.

Čia dirba itin aukštos kvalifikacijos specialistai, žinias, kompetencijas ir įgūdžius nuolat tobulinantys įvairiuose Lietuvoje ir užsienyje organizuojamuose mokymuose, kursuose ir konferencijose.

Gydytojos odontologės-ortopedės G. V. Bugelevičienės specializacija – protezavimas estetinėje zonoje. Savo sukauptomis teorinėmis žiniomis, protezavimo praktikoje įgyta patirtimi gydytoja Gabrielė kaip lektorė dalijasi įvairiuose kursuose bei mokymuose.

Kartu su medicinos daktaru Algirdu Puišiu ji veda praktinius-teorinius kursus apie bedančių žandikaulių implantaciją ir protezavimą, naudojant chirurginius gidus.

Didelį susidomėjimą šiais kursais parodė ne tik Lietuvos, bet ir užsienio odontologai.

 

Profesionalų komanda

Skirtingai nei kitose klinikose, Inovatyvios odontologijos ir implantologijos centre nėra „universalių“ specialistų.

Kiekvienas gydytojas gilinasi tik į tą sritį, kurią išmano geriausiai.

Pirmiausiai gydytojas odontologas-ortopedas sudaro gydymo planą, jį aptaria su pacientu.

Atsižvelgiant į individualią paciento situaciją, visuomet pasiūlomos gydymo alternatyvos.

Tuomet, laikantis sudaryto gydymo plano, burnos higienistas atlieka profesionalią burnos higieną, bendrosios praktikos gydytojas-odontologas – terapinį gydymą, gydytojas endodontologas gydo ar pergydo dantų šaknų kanalus, gydytojas odontologas-ortodontas taiko ortodontinį gydymą breketais ar kapomis, gydytojas burnos chirurgas atlieka chirurgines procedūras, o galiausiai gydytojas odontologas-ortopedas – protezuoja.

Tokios gydytojų odontologų komandos koordinuotas darbas duoda pačių geriausių rezultatų.

„Kiekvienas mūsų klinikos specialistas atsakingas už savo sritį, todėl pacientas niekada nėra „pametamas“. Mums svarbiausia, kad pats pacientas nepriimtų skubotų sprendimų, pasvertų visas galimas rizikas, pliusus bei minusus ir pasirinktų jo viltis geriausiai atitinkantį gydymo planą. O mūsų klinikos gydytojų tikslas yra laikantis šio plano išpildyti paciento estetinius ir funkcinius lūkesčius“, – sako  klinikos vadovė.

 

Technologinė pažanga

Inovatyvios odontologijos ir implantologijos centro stiprioji pusė – inovacijos ir pačios naujausios technologijos, taikomos odontologijoje.

Klinika įsigijo ne tik 3D skenerį burnos ertmės vaizdui atkurti, bet ir patobulintą „CareStream dental“ aparatą, skirtą nesegmentuotiems arba segmentuotiems tomografiniams skaitmeniniams panoraminiams vaizdams ir trimačiams skaitmeniniams rentgeno vaizdams gauti, kitaip tariant 2D ir 3D nuotraukoms atlikti.

3D intraoralinis skeneris, naudojamas diagnostikai ir dantų protezavimui. P. Židonio nuotrauka

Gydytojai, turėdami galimybę dirbti su šiais moderniųjų technologijų įrenginiais, gali lengviau parinkti gydymo būdus, užtikrinti geresnius gydymo rezultatus. O pacientams reikia mažesnio vizitų skaičiaus.

Naujosios išmaniosios technologijos padeda lokalizuoti cistas, nustatyti tikslią uždegiminių židinių lokaciją, taip pat nustatyti uždegimo priežastį, atskirti lūžius, skilimus, viršūninius apikalinius pokyčius.

Matant tikslią nervų lokaciją dantų šaknų atžvilgiu, daug lengviau suplanuoti protinių dantų šalinimo operaciją.

Be abejo, 3D tomografas yra nepakeičiama pagalba implantuojant dantis, ypač vienmomentės implantacijos atveju  –  lengvai galima nustatyti ne tik kaulo aukštį, bet ir plotį.
O esant žandikaulio skausmams lengviau diagnozuoti žandikaulio sąnario būklę, nusidėvėjimą, anomalijas, kitus pakitimus kaulinėse struktūrose.

Mažiau nemalonių pojūčių

Šiuolaikinė odontologija neatsiejama nuo naujausių technologijų atkuriant stipriai pažeistus ar prarastus dantis.

Dantų implantacija – tai saugi, neskausminga ir moderni procedūra, padedanti atkurti prarastą dantį. Implantacijos metu į žandikaulį įsriegiamas titano-cirkonio implantas, kuris primena nedidelį varžtelį ir pakeičia trūkstamo natūralaus danties šaknį. Prie implanto tvirtinimas dirbtinis danties vainikėlis.

Kompiuterinės tomografijos panaudojimas dantų implantacijos metu. P. Židonio nuotrauka

Inovatyvios odontologijos ir implantologijos centre atliekama ir vienmomentė implantacija. Tai pažangi ir inovatyvi danties implantavimo procedūra, kurios metu implantas sriegiamas iš karto po danties pašalinimo, to paties vizito metu.

Vienmomentės implantacijos metu pasiekiamas geresnis estetinis rezultatas, nes išlaikomas natūralus minkštųjų ir kietųjų audinių kontūras.

Toks implantacijos būdas daug komfortabilesnis pacientui – reikia mažiau chirurginių intervencijų, sutaupoma 2-6 mėn paciento laiko, mat po danties pašalinimo nereikia laukti, kol sugis kaulas.

Vienmomentė implantacija sukelia mažiau diskomforto bei streso.

Vienmomentė implantacija netinka, kai šalia raunamo danties yra pūlinys ar šalinimo procedūra komplikuota.

Esant palankiai situacijai, protezavimas ant implanto gali būti atliktas tą pačią dieną po vienmomentės implantacijos.

Šis metodas vadinamas „immediate loading”, o jo didelis pranašumas tas, jog pacientas nė dienos nepatiria diskomforto dėl netekto danties.

 

Keliasi į virtualią erdvę

Inovatyvios odontologijos ir implantologijos centre taikomos naujosios technologijos į kitą lygmenį perkelia ir dantų protezavimą.

Skaitmeninis protezavimas – tai modernus, patogus ir ypač tikslus prarastų ar restauruojamų dantų atkūrimo būdas.

Pirmojo vizito metu paciento dantys nuskenuojami intraoraliniu skeneriu.

Tuomet kompiuteryje sumodeliuojamas skaitmeninis trimatis burnos ertmės vaizdas ir akimirksniu siunčiamas į dantų gamybos laboratoriją.

Nebereikia atlikti ne itin malonios dantų atspaudų procedūros – viskas daroma virtualiai.

Pasitelkus specialias kompiuterines programas, kuriamas dantų restauracijų ar protezų dizainas. Kadangi  dantų technikos laboratorija „DT artelė“ veikia klinikos patalpose, itin tikslios dantų restauracijos ar protezai gali būti išfrezuojamos jau tą pačią dieną.

Beje, inovatyvios technologijos gerokai palengvino ir technikų darbą. Dabar ir protezai spausdinami  3D spausdintuvu. Anksčiau visi šie procesai būdavo atliekami rankiniu būdu.

Dabartinės technologijos leidžia užtikrinti ne tik funkcines savybes, bet ir nepriekaištingą estetiką, „DT artelėje“ pagaminti dantys atrodo itin natūraliai.

„Skaitmeninio protezavimo privalumai yra greitis, tikslumas, kokybė, patikimumas, o svarbiausia – komfortas pacientui. Technologijos leidžia dantų protezus pagaminti per vieną dieną“, – pabrėžė S. Raščiuvienė.

Inovatyvios odontologijos klinikos stiprybė – ilgametę darbo patirtį sukaupę profesionalūs gydytojai, ypač atsakingos, rūpestingos, kvalifikuotos jų asistentės, pačios naujausios technologijos, leidžiančios gydymo procesą padaryti kiek įmanoma komfortiškesniu, o svarbiausia – čia nėra jokių išlygų darbo kokybei.

„Mūsų klinikos ir gydytojų – odontologų tikslas – pasitelkiant inovatyvias technologijas bei laikantis gydymo protokolo, atsižvelgiant į pacientų lūkesčius – suteikti aukščiausios kokybės odontologines paslaugas“, sako klinikos įkūrėja S. Raščiuvienė

Inovatyvios odontologijos ir implantologijos centras  – Jūsų šeimos sveikatai ir grožiui.

 

Savanorių aikštės kliniką rasite:
Savanorių a. 14, Panevėžys
Registracija tel. (8-45) 509500,
860592255, info@saok.lt
Facebooke:
Savanorių aikštės odontologijos
klinika

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų