Paukštis šventėms

Paukštis šventėms

Viščiukas, antis, žąsis, kalakutas – dar ir kuo nors įdarytas – daugelyje pasaulio virtuvių yra pagrindinis šventinio stalo patiekalas.

Tad jei bus noro pasiskolinti kokį neįprastą receptą, pasirinkimas lauks didžiulis.

Štai tik keli pavyzdžiai, kaip galima patiekti paukštieną.

Žąsis grietinėje pagal totorišką receptą

Prikaistuvyje įkaitinkite 1 litrą vandens, įberkite 1 šaukštą druskos, juoduosius ir kvapiuosius pipirus, įmeskite lauro lapus. Ataušinkite.

Žąsį supjaustykite porcijiniais gabalėliais. 2 svogūnus – stambiais pusžiedžiais.

Sudėkite mėsą su svogūnais į dubenį, užpilkite marinatu, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą parai.

Likusius svogūnus supjaustykite plonyčiais žiedų ketvirčiais. Sudėkite su luptomis bulvėmis į didelę kepimo formą, pabarstykite druska ir pipirais.

Ištraukite žąsieną iš marinato, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, užberkite truputį druskos ir pipirų ir išdėliokite ant bulvių. Viską aplaistykite grietine ir labai gerai užsandarinkite formą folija. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 1.20 val. Paskui nuimkite foliją, palaikykite orkaitėje 20–25 minutes, kad gražiai apskrustų.

Ištraukite formą iš orkaitės, vėl uždenkite folija ir palaikykite 10 minučių. Tada pabarstykite smulkintais krapais, aitriosiomis paprikomis ir iškart patiekite.

Visą straipsnį skaitykite savaitraštyje „Panevėžio balsas“, gruodžio 17 dienos numeryje.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų