Kaip atpažinti natūralias grožio priemones ir kokie jų privalumai?

Kaip atpažinti natūralias grožio priemones ir kokie jų privalumai?

Natūralumas ir ekologija – vis dažniau girdimi terminai, kurie į savo sveikatą ir gamtos gerovę orientuotiems žmonėms turi didelę reikšmę. Nors natūralumas ir ekologija nėra naujiena, o jos šaknys prasideda gerokai seniau, vis dėlto jos naudą ir išskirtinumą vertina dar ne visi, o prekių ženklai neretai naudoja šias ir panašias frazes vien reklaminiams tikslams. Taigi, kaip atpažinti išties natūralios sudėties gaminius ir kokia apskritai natūralios kosmetikos nauda?

Kaip žinoti, ar grožio priemonės yra natūralios?

Šiandien galime pamatyti daug kosmetikos ir kūno priežiūros priemonių, kurių etiketėse puikuojasi spalvingos frazės apie natūralią sudėtį ir kurios skatina žmones pirkti net nepatikrinus tikrosios gaminio sudėties. Normalu, kad sudėtingi ingredientų pavadinimai dažnai skamba kaip svetima kalba, tad ir daugelis sveikatai kenksmingų cheminių ingredientų prasprūsta pro akis. Vis dėlto, renkantis natūralesnę kosmetiką verta atskirti du terminus – ekologiška ir natūrali – nes tarp jų esti esminis skirtumas. Natūralia galima vadinti tą kosmetiką, kurią sudaro 100 % arba bent dalis natūralių ingredientų. Yra žinoma, kad korėjietiška kosmetika pasižymi natūralesniais ingredientais. Tokia kosmetika sparčiai populiarėja tarp moterų, kurioms rūpi, kas patenka ant jų veido ar kūno. Štai ekologiška kosmetika yra žymima „Soil Association“ sertifikato logotipu, kuris užtikrina, kad gaminio sudėtyje esantys ingredientai buvo užauginti ir išgauti ekologišku būdu, pradedant auginimu, baigiant pakavimu. Siekiant švarių ir sveikatai draugiškų priemonių, geriausia rinktis gamintojus, kurie turi natūralios sudėties sertifikatus visai kosmetikai, o ne tik keliems ingredientams.

Kokia yra natūralių grožio priemonių nauda mums ir gamtai?

Mūsų sveikatai turi įtaką ne tik tai, ką valgome, bet ir ką tepame ant savo odos. Iš pažiūros nekaltos priemonės ilgainiui prasiskverbia pro odą ir patenka į organizmą, tad jame kaupiasi toksinai, kurie sukelia alergines reakcijas ar kitus negalavimus. Standartinė kosmetika gali sužavėti pirminiu efektu, tačiau ilgainiui tampa nebeveiksminga arba sukelia sunkumo ir tempimo jausmą. Ekologiška kosmetika neturi stipraus ar dirbtinio kvapo, kvepia natūraliomis sudėtinėmis medžiagomis. Taip pat joje nerasite dažiklių ar dirbtinių, chemiškai apdorotų medžiagų, kvapo stipriklių. Tokią kosmetiką įprastai sudaro eteriniai žolelių ekstraktai ir aliejai, kurie turi unikalių gydančių, drėkinančių ir maitinančių savybių. Nenuostabu, kad tokią kosmetiką renkasi jautresnės ir specialios priežiūros reikalaujančios odos savininkės.

Jeigu ekologiška kosmetika jums neprieinama, ieškokite natūralesnės sudėties gamintojų, kurie kreipia dėmesį tiek į sudėtinių dalių grynumą, tiek į jų poveikį sveikatai ir gamtai. Šiandien atsiranda vis daugiau prekinių ženklų, kurie rūpinasi perdirbamomis pakuotėmis, o tai jau yra nemažas pliusas. Štai korėjietiškos kosmetikos prekinis ženklas Mizon pasižymi įspūdingu natūralių ingredientų kiekiu, taigi, gali būti puikus pasirinkimas žmonėms, kuriems rūpi kokybė bei jų odos sveikata. Korėjietiška kosmetika patraukli dar ir tuo, kad dažnai ingredientų sąraše galima pamatyti egzotiškų ir negirdėtų pavadinimų, pavyzdžiui sraigių sekreto, kuris stangrina ir lygina odą bei suteikia jai jaunatvišką išvaizdą. Iš korėjiečių moterų galima pasimokyti išskirtinio dėmesio kūno ir veido odos priežiūrai. Nestebina ir tai, kad dažnai veido kremai turi SPF apsaugą – kenksmingi saulės spinduliai sukelia nudegimus ir odos ligas, taip pat sparčiai sendina odą.

Renkantis natūralias ir ekologiškas grožio priemones svarbu būti atidiems ir domėtis ingredientų poveikiu mūsų organizmui. Didelė įvairios kosmetikos ir odos priežiūros priemonių pasiūla suteikia pasirinkimo laisvę, tačiau ir įpareigoja atsakingai rinktis sau tinkamas priemones.

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų