M. Garucko nuotr.

Rinkimai Panevėžyje – su kuriozais

Rinkimai Panevėžyje – su kuriozais

 

Nors panevėžiečiai šiandien į rinkimų apylinkes renkasi pasyviai,  atėjusieji tikina, kad išrinkti iš dviejų kandidatų vieną nėra sunku.

Antrajame rinkimų ture Panevėžyje pasitaikė ir kuriozinių atvejų, kai balsuoti žmonės atėjo šeštą ryte ar net šeštadienį.

Panevėžio J. Miltinio rinkimų apylinkėje apie vidurdienį buvo balsavę 14 procentų rinkėjų. Šios apylinkės rinkimų komisijos pirmininkė Ingrida Čepienė mano, jog kiekis rinkėjų yra jau nemažai. Tiesa, balsuoti daugiausia eina vyresni rinkėjai.

„Turime vardinių Konstitucijų balsuojantiesiems pirmą kartą, bet šiandien neatidavėme dar nė vienos“, – pastebėjo I. Čepienė.

Panevėžiečiai, anot pirmininkės, balsuoja ramiai, nereiškia piktų emocijų. Pirmajame rinkimų ture irgi negatyvaus nusiteikimo komisijos nariai nepastebėjo, nors vėliau blsadėžėje rado pribraukytų biuletenių.

„Ir dabar žmonės eina balsuoti, o ką rasime, pamatysime atidarę balsadėžę“, – sako pI. Čepienė.

Nors rinkimų apylinkės duris atvėrė 7 ryto, tačiau balsuoti į J. Miltinio apylinkę pats ankstyviausias rinkėjas atėjo ketvirtis po šeštos. Apie tai, pasak I. Čepienės, papasakojo gimnazijos budintysis – pats rinkėjas, nelaukė, kol atsidarys apylinkė.

„Pirmo rinkėjo sulaukėme šeštadienį. Salę dar tik ruošėme rinkimams, kai atėjusi moteris ir duoda asmens dokumentą. Mes žiūrime didelėmis akimis, galvojome, gal kokia tikrintoja. Paskui išsitraukė rinkėjo pažymėjimą. Sakau, dar nedirbame. Bet, sako, juk vis tiek čia esate“, – kuriozinę situaciją pasakojo pirmininkė.

 Siūlytų keisti rinkimų tvarką

Panevėžio Rožių rinkimų apylinkėje žmonių srautas šįkart menkesnis nei pirmojo turo metu. Rinkimų komisijos pirmininkės Vilmos Bulovienės teigimu, pirmas rinkėjas atvyko apie 7.30 val.

„Ateina daugiau vyresni, gal, kad Rožyne gyvena daugiau vyresnio amžiaus žmonių“, – svarsto pirmininkė.

Marius ir Gintarė tvirtina, kad rinkti naują merą nei kiek nebuvo sunku – žinojo, už ką nori balsuoti.

Jie teigė balsuoti einantys tik į tuos rinkimus, kuriuose valdžia renkama tiesiogiai – prezidento, mero.

„Kiti rinkimai mums nepatinka. Išrenkame  vienus, o po to prasideda reitingai, taip ir susistato savus, ką nori. Reikėtų Lietuvoje padaryti tiesioginius rinkimus, ką žmonės nori matyti Seime, visur kitur. Būtų logiškiausia. Dabar betikslis balsavimas“, – svarsto Marius.

Rimantas Ribokas taip pat sako, kad pasirinkti nebuvo sudėtinga.

„Savo žmones žinome. Tikiuosi, kad įgyvendins, ką žada. Svarbiausia, kad neapviltų“, – sako panevėžietis.

Jis stengiasi dalyvauti kiekvienuose rinkimuose.

„Dabar ateinu balsuoti, kur mano vaikai mokėsi, ir aš pats dalyvaudavau tėvų susirinkimuose. O kadaise čia reikėdavo ir rankas pasiteplioti, ir rūbus – padėti mokyklai. Visi buvome kartu, o ne taip, kad ak, aš už žaliuosius, ak, aš už raudonuosius. Reikia būti žmogiškiems, laikytis dešimties Dievo įsakymų“, – R. Ribokas.

 Anksčiau kėlėsi vyrai

Panevėžio rajone, Piniavoje, rinkėjai irgi per daug neskubėjo balsuoti. Šios rinkimų apylinkės pirmininkė Karolina Žukaitienė mato, kad šįkart gyventojai pasyviau renkasi prie balsadėžių nei prieš porą savaičių pirmajame ture.

„Nuo ryto daugiausia ėjo vyrai. Juokėmės, kad keliasi anksčiau“, – sako K. Žukaitienė.

Piniavoje balsavusi Audronė svarstė, kad išrinkta valdžia tegul įvykdo bent trečdalį pažadų ir rinkėjai bus laimingi.

Bronius iš netolimo kaimo taip pat tikina, kad pasirinkti iš dviejų kandidatų nebuvo sunku.

„Kažkiek turėjau abejonių, už kurį balsuoti. Gyvenimo praktika nulėmė mano apsisprendimą“, – sako Bronius.

Jam norėtųsi daugiau rajono valdžios dėmesio seniūnijoms, infrastruktūrai.

„Pastebėjau, kad kai kuriuose rajonuose, kur gyvena labiau pasiturintys žmonės, tų kelių priežiūra yra geresnė. Mes turime tokį prastą, apkrautą kelią ir norėtume daugiau pasitvarkyti, tačiau nesulaukiame dėmesio arba sulaukiame tik formalaus atsakymo“, – kalbėjo Bronius.

 

M.Garucko nuotr.

 

Galerija

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų