Tie patys lietiniai kitaip

Tie patys lietiniai kitaip

Paplanuokime kartu ne tik kokius blynus norėtume iškepti šioms Užgavėnėms, bet ir kuo juos galėtume įdaryti.

KEFYRINIAI LIETINIAI

Reikės (4 porcijoms): 500 ml kefyro, 200 g miltų, 3 kiaušinių, 50 g sviesto, 1 šaukšto cukraus, 0,5 šaukštelio sodos, 0,5 šaukštelio druskos, aliejaus.

Sviestą išlydykite ir ataušinkite.

Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir kefyrą. Pasūdykite, suberkite cukrų ir sodą, išmaišykite plaktuvu. Berdami miltus, vėl išmaišykite ir baigę padėkite į šaldytuvą 15 minučių.

Po ketvirčio valandos išėmę tešlą įmaišykite sviestą ir pradėkite kaitinti keptuvę ant vidutiniškai stiprios ugnies.

Karštą keptuvę sutepkite aliejumi, pilkite samtelį tešlos, pasirūpinkite, kad ji lygiai pasklistų.

Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol įgaus auksinį atspalvį.

SILKĖS SU ŽALIAISIAIS OBUOLIAIS ĮDARAS

Reikės (400 ml): 1 šviežios riebios silkės (galima naudoti ir filė), 1 didelio traškaus žaliojo obuolio (‘Granny Smith’), 1 šaukšto kaparėlių, 1 liauno poro (galima pakeisti nedidelio svogūno laiškais), 0,5 citrinos sulčių, 1 puodelio majonezo, 1 puodelio neriebios grietinės, 1 šaukštelio kario miltelių (galima pakeisti saujele krapų šakelių), šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Silkę išvalykite. Obuoliui išpjaukite šerdį, minkštimą supjaustykite mažyčiais kubeliais.

Porą perpjaukite išilgai, gerai išplaukite po tekančiu vandeniu, supjaustykite pusžiedžiais.

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, citrinos sultis ir grietinę. Pridėkite silkės, obuolių, porų. Išmaišę pagardinkite masę kaparėliais, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir kariu. Vėl gerai išmaišykite ir paragaukite – gali trūkti citrinos sulčių ar majonezo.

Prieš aptepdami blynus, įdarą palaikykite šaldytuve 8–12 val.

Visus receptus rasite savaitraštyje „Panevėžio balsas“, vasario 18 dienos numeryje.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų