FK „Sūduva“ nuotr.

Į Panevėžį atvyksta Marijampolės „Sūduva“

Į Panevėžį atvyksta Marijampolės „Sūduva“

Startavo Lietuvos futbolo federacijos II lygos pirmenybės. Jose šiais metais varžosi 23 komandos, suskirstytos į Pietų ir Vakarų zonas. Pietų zonoje, kur varžosi 13 komandų, rungtyniauja ir dvi mūsų miesto komandos – FK „Aukštaitija“ bei FK „Panevėžys B“.

Labai sėkmingai II lygos pirmenybėse startavo varžybų debiutantė Panevėžio „Aukštaitija“. Per pirmuosius keturis turus panevėžiečiai laimėjo visus susitikimus ir įsitaisė turnyro lentelės viršuje.

Pirmenybių starte „Aukštaitija“ savo aikštėje net 8:1 (4:0) sutriuškino Alytaus „Vidzgirį“. Nugalėtojams tris įvarčius pelnė Tadas Markevičius, du – Edgaras Baranauskas, po vieną – Domantas Nebilevičius, Aurimas Šulčius ir žaidžiantysis komandos treneris Mantas Savėnas.

Antrajame ture panevėžiečiai namuose 2:1 (1:0) įveikė Kazlų Rūdos „Šilą“. Šeimininkų gretose pasižymėjo Tadas Markevičius ir Žilvinas Banys.

Pirmosios rungtynės išvykoje „Aukštaitijai“ taip pat baigėsi sėkmingai. Panevėžiečiai Utenoje 4:1 (2:1) nugalėjo vietos „Utenį“. Svečių gretose pasižymėjo Žilvinas Banys, Domantas Nebilevičius, Tadas Markevičius ir Edgaras Baranauskas.

Vakar, ketvirtadienį, „Aukštaitija“ savo aikštėje 7:0 (2:0) sutriuškino Kėdainių „Nevėžį B“. Panevėžiečiams tris įvarčius pelnė Edgaras Baranauskas, du sykius pasižymėjo Domantas Nebilevičius, po kartą – Mantas Savėnas ir Mantvydas Ežerskis.

Komandos vadovas, kartu ir žaidėjas, Tomas Malinauskas teigė, kad komandai iškeltas uždavinys užimti prizinę vietą.

„Mūsų komandoje absoliučiai visi žaidėjai – panevėžiečiai. Turime ir Lietuvos A lygoje, ir Pirmoje lygoje žaidusių futbolininkų, kurie aikštėje padeda jauniems ir mažiau patyrusiems žaidėjams. Pirmenybių startas parodė, kad esame pajėgūs kovoti dėl prizinių vietų, ir to stengsimės pasiekti“, – „Sekundei“ sakė komandos vadovas.

Labai rimtas iššūkis „Aukštaitijos“ komandos laukia ateinantį sekmadienį, gegužės 26 dieną. LFF taurės šešioliktfinalio rungtynių žaisti į Panevėžį atvyksta Lietuvos čempionė Marijampolės „Sūduva“.

„Bus labai įdomu pasitikrinti jėgas su paskutinių dvejų metų stipriausia šalies komanda. Suprantama, kad rungtynių favorite bus svečių komanda, bet bandysime su ja kovoti. Manau, jog toks pajėgus varžovas sukels ir futbolo aistruolių susidomėjimą, nes retai į Panevėžį atvyksta tokio kalibro varžovai“, – „Sekundei“ teigė T. Malinauskas.

Futbolo aistruoliai, atvykę į „Žemynos“ progimnazijos stadioną, galės ne tik palaikyti savo miesto komandą rungtynėse su Lietuvos čempionais. Per pertrauką bus galima laimėti firminius marškinėlius ir skanių picų.

Šį sekmadienį „Aukštaitijos“ ir Marijampolės „Sūduvos“ komandų LFF taurės rungtynės „Žemynos“ progimnazijos stadione (Ramygalos g. 99) prasidės 14 valandą. Bilietas į rungtynes kainuoja 2 eurus.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų