J. Vapsvos nuotr.

Šalies vicečempionai buvo stipresni

Šalies vicečempionai buvo stipresni

Tęsiasi šalies salės futbolo A lygos čempionatas, kuriame pirmą sykį rungtyniauja mūsų miesto „Sportidus“ komanda. Po dviejų puikių pergalių pirmenybių starte panevėžiečiai patyrė pirmąjį pralaimėjimą.

Trenerio Virginijaus Kulišausko auklėtiniai išvykoje po labai atkaklios kovos 3:4 nusileido šalies vicečempionams Gargždų „Taško“ salės futbolininkams.

Nors šį kartą „Sportidus“ komandai negalėjo padėti net trys pagrindinės sudėties žaidėjai – Domantas Nebilevičius, Edgaras Balandis ir Mantas Gasiūnas, panevėžiečiai sėkmingai pradėjo rungtynes ir jau 2-ąją mačo minutę po tikslaus Edgaro Stankevičiaus smūgio išsiveržė į priekį. Po to neišnaudoję dar kelių dėkingų progų, svečiai praleido pirmajame kėlinyje praleido tris įvarčius į savo vartus.

Pačioje antrojo kėlinio pradžioje Gagždų „Taško“ komanda pelnė dar vieną įvartį ir pirmavo rezultatu 4:1. Panevėžiečiai nepalūžo ir atsakė dviem tiksliais smūgiais. Gajui Turkovui ir Edgarui Stankevičiui nuginklavus šeimininkų vartininką, „Sportidus“ komanda atsiliko tik vienu įvarčiu – 3:4. Per likusį iki finalinės sirenos laiką panevėžiečiai užkūrė pirtį „Taško“ futbolininkams, bet šeimininkai atsilaikė ir šventė pergalę 4:3.

Gargždų „Taško“ komanda yra tikrai verta pagarbos. Būtent jie praeitame sezone kovojo su FK „Vyčio“ ekipa dėl čempionų vardo. Nors mums pavyko pirmiems įmušti įvartį, bet dvi grubios klaidos gynyboje ir jie jau priekyje. Po to mums jau pritrūko laiko iškovoti bent tašką, o šįkart, kaip sakoma, laimėjo stipresni. Mūsų ekipai dar trūksta laiko susistyguoti savo žaidimą, bet mes tai tikrai galime padaryti ir tada viskas bus gerai“, – po šio mačo sakė „Sportidus“ treneris Virginijus Kulišauskas.

„Sekundės“ paprašytas įvertinti komandos pasirodymą per pirmąsias trejas rungtynes, treneris teigė, kad „Sportidus“ žaidimas jo nė kiek nenuvylė.

„Per pirmuosius tris susitikimus iškovojome dvi pergales, o vienintelį pralaimėjimą patyrėme vos vienu įvarčiu nusileidę šalies vicečempionams. Įvertinus tai, kad visus mačus žaidėme išvykose, pasiektu rezultatu esu patenkintas. Mes tik pirmą sezoną žaidžiame stipriausioje šalies lygoje, todėl dar reikia  šiek tiek laiko suderinti savo žaidimą ir taktiką kovojant su pajėgiais varžovais. Komanda turi didelį potencialą ir svarbu juo tinkamai pasinaudoti“, – „Sekundei“ sakė V. Kulišauskas.

Rungtynių statistika:

Gargždų „Taškas“ – Panevėžio „Sportidus“ 4:3 (3:1)
Gargždų miesto Policijos salė, 150 žiūrovų
Teisėjas – Vijūnas Vasiliauskas
Įvarčiai: 2 min. E. Stankevičius (0:1), 9 min. M. Perepliotovas (1:1), 13 min. V. Pocevičius (2:1), 16 min. G. Samsonikas (3:1), 21 min. V. Pocevičius (4:1), 26 min. G. Turkovas (4:2), 31 min. E. Stankevičius (4:3).

„Sportidus“ komanda per tris žaistus susitikimus surinko 6 taškus ir tarp 9 A lygos komandų užima ketvirtąją vietą. Artimiausias rungtynes panevėžiečiai žais šį sekmadienį Vilniuje su „Bekento“ komanda.

 

 

 

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų