SAVAITĖS RECEPTAS. Jogurtinis keksas su vyšnių kremu

SAVAITĖS RECEPTAS. Jogurtinis keksas su vyšnių kremu

Artėjant savaitgaliui, o meteorologams žadant švelnios žiemos sugrįžtuves, mintys sukasi apie ramų vakarą su arbata. Tačiau kartu norisi ir neįmantraus, gaivaus bei lengvo saldėsio. Tokiam norui išpildyti nieko geriau nesugalvota už keksą.

Su tuo sutinka ir „Sekundės“ skaitytoja Jolanta, prie savo atsiųsto recepto parašiusi palinkėjimą: „Tebūna šie metai mums lengvi ir šviesūs, o svajonės taip paprastai išpildomos, kaip šio jogurtinio kekso gamyba.“

Šis receptas ypač patiks turintiems šaldiklyje šaldytų vyšnių, raudonųjų ar juodųjų serbentų.

Jei prisišaldėte šių uogų, pats laikas panaudoti skaniam kekso kremui.

Keksui mums reikės:

100 g minkšto sviesto;

75 g cukraus;

2 kiaušinių;

25 g natūralaus jogurto;

125 g miltų;

1 a. š. kepimo miltelių.

Kremui:

100 g vyšnių (juodųjų arba raudonųjų serbentų);

100 g cukraus;

150 g natūralaus jogurto;

250 ml grietinėlės (36 proc.);

15 g želatinos;

45 ml vandens.

Kekso tešlai minkštą sviestą ir cukrų plakite su cukrumi iki purios masės. Tuomet muškite po vieną kiaušinį, kiekvieną paplakdami apie 1 minutę. Sudėkite jogurtą ir išplakite iki vienalytės masės. Tada suberkite miltus, kepimo miltelius ir kuo trumpiau išmaišykite šaukštu (ne maišytuvu). Gautą masę supilkite į kekso formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–35 min. Kai atvės, perpjaukite į 3 lakštus.

Kremui želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti. Į puodą sudėkite vyšnias, 50 g cukraus ir virkite, kol ištirps cukrus ir šiek tiek nugaruos skysčio (uogas patraiškykite šaukštu). Į karštas vyšnias sudėkite išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol ji ištirps. Kai atvės, sumaišykite su jogurtu. Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakite iki standumo ir sumaišykite su jogurto bei vyšnių mase.

Į formą dėkite kekso lakštą ir pusę kremo, tada ant viršaus dėkite vėl lakštą ir likusią dalį kremo, viską uždenkite likusiu lakštu. Dėkite į šaldiklį kelioms valandoms arba nakčiai į šaldytuvą.

Prieš patiekdami apibarstykite milteliniu cukrumi.

Skanaus!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų