Rūta Meilutytė. Juliaus Kalinsko / BNS nuotr.

Olimpinė čempionė klausys panevėžiečio trenerio komandų

Olimpinė čempionė klausys panevėžiečio trenerio komandų

Po ne kaip susiklosčiusių Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių pusę metų netrūko įvairių gandų ir kalbų apie tolimesnius 2012-ųjų Londono olimpinių žaidynių čempionės Rūtos Meilutytės karjeros planus.

Buvusiam treneriui Johnui Ruddui persikėlus dirbti Airijos rinktinės treneriu, 19-metė plaukikė treniravosi be konkretaus atsakymo, kokia ateitis jos laukia. Buvo manoma, kad plaukikė patrauks į Jungtines Amerikos Valstijas arba net Australiją.

Trečiadienį ryte specialioje spaudos konferencijoje atskleistos visos kortos ir išsklaidyti gandai.

R. Meilutytė patvirtino jau kelias savaites sklidusias kalbas – treniruotis ji lieka Lietuvoje. Ji tęs darbą su iš Panevėžio kilusiu plaukimo treneriu Pauliumi Andrijausku.

Dar lapkritį R. Meilutytė grįžo į treniruotes Girstučio baseinei, Kaune. P. Andrijauskas anksčiau yra dirbęs tik su vaikais, bet ne aukšto lygio sportininkais.

„Man malonu dirbti su Rūta, jis yra labiausiai motyvuota sportininkė iš visų, su kuriais teko dirbti“, – spaudos konferencijoje auklėtinę gyrė P. Andrijauskas.

Svarbiausias šių metų R. Meilutytės startas bus dalyvavimas Vengrijoje vyksiančiame pasaulio čempionate.

R. Meilutytė neslėpė, kad buvo gavusi daugybę pasiūlymų ir galimybių iš federacijos, tačiau vis tik nusprendė likti Kaune.

„Supratau, kad noriu likti gimtajame mieste, turiu didelę specialistų komandą. Esu laiminga čia būdama ne tik kaip plaukikė, bet ir kaip žmogus“, – pasakojo R. Meilutytė.

Pasak šalies plaukimo federacijos vadovo Emilio Vaitkaičio, R. Meilutytės sprendimas treniruotis Kaune nereiškia, kad ji visus metus praleis šiame mieste.

Plaukikė pasakojo, kad sportuodama „Girstučio“ baseine sulaukia labai daug gerų žodžių ir palinkėjimų. Olimpinė čempionė jau rimtai galvoja ir apie mokslus, tačiau tikino dar svarstanti variantus. E. Vaitkaičio nuomone, R. Meilutytės sprendimas turės didelės reikšmės kitiems jauniesiems plaukimams lavinti įgūdžius.

Šį sezoną R. Meilutytė startavo du kartus: gruodį Anykščiuose ir sausį Belgijoje. Anykščiuose savo mėgstamą rungtį – 100 m krūtine – trumpajame 25 metrų baseine plaukikė įveikė per 1 min. 5,2 sek., o Belgijoje 50 metrų baseine – per 1 min. 7,03 sek., ir taip įvykdė pasaulio čempionato normatyvą.

Per varžybas Lietuvoje ir Belgijoje bei dvi ilgas treniruočių stovyklas Ispanijoje R. Meilutytę lydėjo treneris P. Andrijauskas.

P. Andrijauskas – Panevėžio „Žemynos“ plaukimo mokyklos auklėtinis, buvęs plaukikas, dalyvavo 2004 m. vasaros olimpinės žaidynėse Atėnuose, kur 200 m plaukimo peteliške rungtyje užėmė 30 vietą.

2007 m. Melburne vykusiame pasaulio plaukimo čempionate pagerino Lietuvos 200 m plaukimo peteliške rekordą (2:01.98) ir 4 x 200 m plaukimo peteliške rekordą (7:25.37).

Po aktyvios plaukimo karjeros P. Andrijauskas liko gyventi Kaune, ėmė plaukimo paslapčių mokyti vaikus.

Beje, jis 2015-aisiais Singapūre lydėjo pasaulio jaunimo čempioną panevėžietį Andrių Šidlauską.

Paulius Andrijauskas ir Andrius Šidlauskas (kairėje). Asmeninio archyvo nuotr.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų