Velžio apylinkėse aidės šūviai

Velžio apylinkėse aidės šūviai

Lietuvos kariuomenės Mechanizuotos pėstininkų brigados „Geležinis vilkas“ Karaliaus Mindaugo husarų bataliono kariai vasario 6 -9 dienomis rengia taktines pratybas Velžio seniūnijos apylinkėse.

Staniūnų, Vyčių ir Oželių miškuose vyksiančių treniruočių metu, savo jėgas išbandys daugiau nei 100 kareivių, kurie dieną ir naktį naudos ginkluotę bei garsinę imitaciją.

Karaliaus Mindaugo husarų bataliono ryšių su visuomene specialisto, vyriausiojo seržanto Vaido Kiškio teigimu, gyventojai neturėtų pajusti jokių nepatogumų.

„Visuomet iš anksto išsiunčiame pranešimus į policijos komisariatą ir rajono savivaldybę, kurie informuoja žmones apie mūsų planus. Taip pat važiuojame į vienkiemius ir patys įspėjame gyventojus, kad nekiltų jokių nesusipratimų“, – „Sekundei“ teigė V. Kiškis.

Vyriausiasis seržantas pripažįsta, kad ne visuomet pavyksta informuoti kiekvieną gyventoją, tačiau dauguma žmonių į pratybas reaguoja supratingai.

„Treniruočių metu apylinkių gyventojai neturi imtis jokių saugumo priemonių. Mes 100 procentų atsakome už saugumą. Jie gali būti tikri, kad nepatirs jokių nepatogumų dėl transporto, savo turto ar saugumo“, – tikino kariškis.

Pasak V. Kiškio, kad tokios pratybos paprastai organizuojamos vieną kartą per tris mėnesius ir yra tiesiog būtinos kareiviams, kadangi jų metu geriau įsisavinamos bei pritaikomos gautos žinios.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų