Socialinis taksi tapo kosminiu

Socialinis taksi tapo kosminiu

Neįgalieji, iki šių metų už pavėžėjimą socialiniu taksi mokėję po eurą kitą, šiuo metu už paslaugą turėtų kloti dešimtkart daugiau.

Į tokias aukštumas kaina šoko Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai atsisakius finansuoti socialinę paslaugą ir visą apmokėjimo naštą užkrovus savivaldybėms.

Panevėžio savivaldybė šiuo metu svarsto, ar remti socialinio taksi verslą. Neįgalieji atkreipia dėmesį, kad juos Panevėžyje aptarnauti galėtų nebūtinai vilniečiai, juos vežiodavę iki šiolei.

Tokio taksi klientai tikisi, kad socialinio verslo atstovų atsiras ir pačiame Panevėžy.

Socialinis taksi – Panevėžio gatvėmis nardžiusi margaspalvė mašinėlė, paeiti negalinčius ar sunkiai judančius panevėžiečius vežiojusi į gydymo įstaigas ar kitas jiems būtinas vietas. Šią paslaugą nuo 2019-ųjų kovo iki praėjusių metų pabaigos Panevėžyje teikė vilniečiai.

Vienu automobiliu ištisą savaitę bet kuriuo paros laiku neįgaliuosius Aukštaitijos sostinėje vežiojo du įdarbinti vairuotojai. Teoriškai ši paslauga teikiama ir dabar, bet dėl itin padidėjusių kainų ja niekas nebesinaudoja.

Visą straipsnį skaitykite sausio 11 dienos (trečiadienio) „Sekundės“ laikraštyje.

 

Komentarai

  • socilainio taxi rinkimams , nes daugelis kandidatų neturi savo transporto

  • nes yra tokių kandidatų , kurie yra protiškai neišsivystę , pvz neDPistukų ( vyckos ) nusikalstamas susivienijimas ( fsb projektas )

Rodyti visus komentarus (2)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų