Bene paprasčiausias būdas sunaudoti kietai virtus kiaušinius – pasigaminti klasikinės mišrainės su sūriu ir česnakais. Tereikia sutarkuoti kiaušinius ir sūrį, česnako skilteles išspausti, įberti smulkintų žalumynų ir viską sumaišyti su majonezu.
Norintiesiems įdomesnio pažįstamo patiekalo prieskonio galima į mišrainę pridėti smulkiai tarkuotų morkų arba saldžiųjų paprikų, vietoj majonezo naudoti natūralų jogurtą, o česnaką pakeisti aitriąja paprika.
Puikios mišrainės išeina sumaišius kiaušinius su keptais grybais ir svogūnais, tunu ir marinuotais agurkėliais, kukurūzais ir rūkyta dešra.
Nevalgantieji mėsos irgi neliks nuskriausti kiaušinių mišrainę pagardinę graikiniais riešutais, keptais svogūnais, česnakais ir įmaišę gabalėlį sviesto.
Nuostabiausia, kad visus šiuos mišinius galima ir tepti tiesiai ant duonos, kaip užtepėles.
Bet tai dar toli gražu ne vienintelis būdas sunaudoti virtus kiaušinius.
Kiaušinius stambiai sutarkuokite.
Nedideliame puodelyje išlydykite sviestą. Įmaišykite karį, pipirus, druską ir apliekite šiuo padažu kiaušinius. Tada kruopščiai įmaišykite tarkuotą parmezaną, varškės ar kreminį sūrelį – masė turi būti vientisa.
Paruoštą užtepėlę 30 minučių palaikykite šaldytuve. Patiekite su dar karšta skrudinta duona, plonyčiais ridikėlių griežinėliais ir svogūnų laiškais.
Dailiai perpjaukite kiaušinius išilgai, išimkite trynius.
Nuo šprotų nupilkite aliejų, pačias žuveles sutrinkite trintuvu į tyrę. Sumaišykite ją su kiaušinių tryniais, pagardinkite majonezu ir juodaisiais pipirais.
Svogūną ir petražolių lapelius supjaustykite kuo smulkiau. Suberkite į kiaušinių ir šprotų masę. Išmaišę prikimškite ja kiaušinių baltymų puseles. Patiekite papuoštas ikrais.
Visus receptus rasite savaitraštyje „Panevėžio balsas“, balandžio 15 dienos numeryje.