Traškūs Audronės duoniukai. P. Židonio nuotr.

Audronės traškieji duoniukai

Audronės traškieji duoniukai

Kartais taip norisi ko nors pagraužti, kad, kaip sakoma, net dantys niežti. Tas noras ypač stiprus dabar, kai vakarai tokie ilgi.

Sutramdau save: juk ką tik vakarieniauta. Bet einu į virtuvę prie, ne, ne šaldytuvo, o spintelės, imu reikalingus produktus traškiems duoniukams iškepti.

Į dubenį beriu 60 g visų grūdo dalių miltų (speltos, ruginių ar grikių – kokių turiu ir noriu), 60 g avižinių dribsnių, 100 g sėklų (moliūgų, kanapių, saulėgrąžų, sezamų ar kitų, ypač tinka jų mišinys duonai kepti), druskos pagal skonį, prieskonių – Provanso

žolelių, chmeli suneli ir kitų mėgstamų. Jeigu norisi aštriau, pridedu paprikos, česnako miltelių, kario. Mišinį sumaišau.

Į puodelį pilu 200 ml kambario temperatūros vandens, 3 šaukštus sojų padažo (jeigu jo neturiu, įkrečiu šaukštą pomidorų padažo ar šaukštelį garstyčių, kartais ir niekuo neskaninu), pilu šaukštą aliejaus.

Sumaišau ir aplieju miltų ir sėklų mišinį. Viską nuoširdžiai išmaišau ir palaukiu 10–15 min. Tada sukrečiu į kepimo popieriumi išklotą orkaitės skardą, šaukštu plonai išlyginu ir viskas keliauja iki 170 laipsnių įkaitinton orkaitėn. Po 10 min. skardą ištraukiu, kepinį supjaustau norimo dydžio juostelėmis ir vėl pašaunu į orkaitę 20–30 min. Kartkartėmis pažiūriu, ar jau norimo traškumo duoniukai. Jeigu taip, traukiu, sulaužau pagal pjūvį ir triauškinu.

Ir jums skanaus traškėjimo!

„Sekundės“ gerbėja Audronė

Komentarai

  • Kaip supratau iš recepto, minkyti nereikia? Atrodo labai lengvai pagaminami.

Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų