Geriausias pučiamųjų instrumentų orkestras – Panevėžio r. Šilagalio kultūros centro varinių pučiamųjų instrumentų orkestras „Sklepučini“, vadovaujamas Vilmanto Vapsvos. V. Bulaičio nuotr.

Į Šilagalį atskrenda „Aukso paukštė“

Į Šilagalį atskrenda „Aukso paukštė“

Panevėžio rajono Šilagalio kultūros centrui garbingas įvertinimas – čia grojančiam varinių pučiamųjų instrumentų orkestrui „Sklepučini“ skirtas „Aukso paukštės“ apdovanojimas.

Jį muzikantams įteiks Lietuvos nacionalinis kultūros centras ir Pasaulio lietuvių dainų šventės fondas.

Geriausiam pučiamųjų instrumentų mėgėjų orkestrui Lietuvoje šiais metais „Aukso paukštė“ bus įteikta kovo 10 dieną. Ją į Panevėžio rajoną atgabens Lietuvos nacionalinio kultūros centro atstovai, kuriems kartu su kitais svečiais šilagaliečiai tą pačią dieną ruošia šventinį koncertą.

„Bus iškilmingas apdovanojimas, o mes jau parodysime, viską, už ką jo nusipelnėme“, -– įvertinimu džiaugiasi Šilagalio pučiamųjų orkestro „Sklepučini“ vadovas Vilmantas Vapsva.

Jis „Sklepučini“ kolektyvui vadovauja nuo pat 1999 metų, kai orkestras tik susikūrė. Pradžioje naujiems muzikantams itin padėjo Lietuvos varinių pučiamųjų instrumentų asociacijos prezidentas Remigijus Vilys bei lektorius iš Nyderlandų Piet Visser.

Šiuo metu mėgėjų kolektyve groja 30 narių. Be to, dar ruošiama 10 vaikų, kurie ateityje papildys orkestro gretas. Iš viso Šilagalio gyvenvietėje gyvena 697 gyventojai, iš kurių jau beveik 150 V. Vapsvos dėka yra pažinę pučiamųjų muziką, instrumentus.

Žmonės, pasak vadovo, labai noriai įsitraukia į savo krašto saviveiklą, o muzikinė veikla jiems padeda gerokai paįvairinti kasdienybę. „Sklepučini“ dažnai išvyksta gastrolių ne tik po Lietuvą, bet ir užsienio šalis. Šiais metais kolektyvas žada vasarą dalyvauti konkursuose Lenkijoje, Bulgarijoje, rengs stovyklą su užsienio muzikantais.

Pavasarį šilagaliečiai ketina varžytis Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionate. Panevėžio rajono orkestras jau ne kartą yra tapęs šio konkurso prizininkas. Gerai muzikantams mėgėjams sekasi ir tarptautiniuose pasirodymuose.

„Save veikla daug pasiekėme tiek Lietuvos, tiek užsienio konkursuose – užimame prizines vietas. Todėl manau, kad palaipsniui ėjome į tą „Aukso paukštę“. Žinojome, kad Panevėžio rajono savivaldybė Kultūros ir šveitimo skyrius mus pateikė nominacijai ir laukėme rezultatų. Norėjome laimėti“, – teigė V.Vapsva.

Lietuvos nacionalinio kultūros centro ir Pasaulio lietuvių dainų šventės fondo įsteigtų mėgėjų meno kolektyvų ir jų vadovų apdovanojimų „Aukso paukštė“ nominacijos labiausiai nusipelniusiems šalies folkloro, liaudiškos muzikos, vokaliniams, liaudiškų šokių ansambliams, chorams ir teatrams teikiami devynioliktą kartą.

Apdovanojimai skiriami už aktyvią pastarųjų metų veiklą: naujų programų parengimą, koncertus, dalyvavimą svarbiausiuose šalies renginiuose, konkursuose pelnytus prizus, festivalių, konkursų, seminarų inicijavimą. Laureatus rinko kiekvieno žanro kolektyvams vertinti sudaryta kompetentinga komisija.

Anksčiau šiuos apdovanojimus Panevėžio rajone yra gavę Panevėžio rajono Miežiškių kultūros centro mėgėjų teatras, folkloro ansamblis „Ringis“ ir vadovė Valerija Bartulienė, liaudiškos muzikos kapela „Ratasai“ ir vadovas Raimondas Grikšelis, moterų vokalinis ansamblis „Raskila“ ir vadovė Lina Kairytė.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų