P. Židonio nuotr.

Panevėžiečiai startuoja Lietuvos rankinio lygoje

Panevėžiečiai startuoja Lietuvos rankinio lygoje

Stipriausios Lietuvos vyrų rankinio komandos pradeda šalies čempionatą. Tarp septynių šalies komandų pajėgiausiame divizione rungtyniaus ir Panevėžio „SC-RSSG-Grifas“.

Lietuvos rankinio lygos čempionate, be Panevėžio miesto komandos, susitiks trys šalies sostinės ekipos – „Šviesa“, „Amber“ ir „Vilnius“, taip pat Kauno „Granitas-Karys“, Klaipėdos „Dragūnas“ ir Alytaus „Varsa-Stronglasas“.

Praėjusiame sezone rungtyniavo Kauno „Ąžuolo“, „Šiaulių“ ir „Utenos“ komandos, dabar jos šalies čempionato stipriausioje lygoje  nedalyvaus. Reguliariajame sezone komandos tarpusavyje susitiks po du kartus – savo ir varžovų aikštėse. Pirmąją vietą užėmęs kolektyvas iškart pateks į pusfinalį, o likusios šešios komandos sudarys tris ketvirtfinalio poras. Antrąją vietą užėmusi ekipa susitiks su likusia septintoje vietoje, trečia kovos su šešta, o ketvirta – su penkta.

Komandos „SC-RSSG-Grifas“ vyriausiasis treneris Mindaugas Vėta konkrečių tikslų savo auklėtiniams nekelia.

„Visi varžovai labai pajėgūs ir finansiškai gerokai stipresni. Juos įveikti bus be galo sunku, tačiau aikštėje atiduosime visas jėgas ir kovosime dėl pergalės. Komandą, kaip ir praėjusiame sezone, sudarys patyrę rankininkai kartu su gabiu jaunimu. Kaip ir kasmet, šiemet baigę mokslus keletas mūsų žaidėjų išvyko rungtyniauti į kitus šalies klubus. Iš Lietuvos I lygos čempionato pasitraukus Pasvalio „Kuranos“ komandai, keli šios ekipos žaidėjai padės mums šalies čempionate“, – „Sekundei“ sakė M. Vėta.

Lietuvos rankinio lygos čempionatą „SC-RSSG-Grifas“ pradės spalio 1 dieną namų rungtynėmis su šalies vicečempionais Kauno „Granito-Kario“ rankininkais. Šis susitikimas šeštadienį Rankinio sporto salėje (Durpyno g. 3A) prasidės 13 valandą.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų