Žaliųjų žirnelių ankštys tiesiog plyšta nuo maistingų medžiagų. Valgydami žirnius, žmonės gauna apie 8 rūšis vitaminų, 7 rūšis mineralų, proteino ir skaidomųjų medžiagų, kurios svarbios besilaikantiesiems dietos.
Iš žirnelių organizmas gauna būtinų išlaikyti stiprius kaulus medžiagų. Šios daržovės – vitamino K1 šaltinis, kuris palaiko kauluose esantį kalcį.
Vitamino B6 turintys žalieji žirneliai padeda aktyvinti medžiagų apykaitą. Mokslininkai nustatė, kad moterims menopauzės metu šių medžiagų labai trūksta, o tabletėmis geriami vitaminai gali sukelti alergiją. Žalieji žirneliai naudingi ne tik kaulams, bet ir širdžiai, kraujagyslėms. Vitaminas K padeda reguliuoti kraujo krešėjimą. Žirneliuose taip pat yra tokių medžiagų, kurios padeda atsikratyti nuovargio ir tingulio pojūčio. Daug besimokantiems ir protinį darbą dirbantiems žmonėms gydytojai rekomenduoja kasdien valgyti žirnių.
Palaikyti imuninę sistemą padeda geležis ir vitaminas C, kurių žirneliai taip pat nestokoja. Vitaminas C mažina riziką susirgti vėžiu. Vartojantys šį vitaminą žmonės yra atsparesni ir aplinkos taršai. Kinai įsitikinę, kad geriantieji žirnių nuovirą niekada neturės apendikso. Žirniuose yra daugiau baltymų nei kitose daržovėse, tačiau mažiau nei mėsos produktuose. Jie taip pat yra ir kaloringesni nei kitos daržovės.