Kaštonų vaisių nuluptos, rudos spalvos luobelės tinktūra rekomenduojama norint apsisaugoti nuo infarkto, aukštam kraujospūdžiui gydyti.
30 g luobelių užpilkite litru geros degtinės, palaikykite sandariai uždengtą tamsioje vėsioje vietoje apie mėnesį.
Nukoštą gerkite po 30–40 lašų, išmaišę 50 ml vandens, 3 kartus per dieną. Išgėrus tinktūrą valgyti galima tik po pusvalandžio. Po to padaroma dviejų savaičių pertrauka ir vėl vartojama, kol visiškai pasveikstama.
Kaštono vaisių tinktūrą tinka naudoti ir išoriškai.
Trečdalį pusės litro stiklainio pridėkite susmulkintų kaštono vaisių. Pripilkite pilną geros kokybės degtinės ir palaikykite tamsioje vėsioje vietoje apie savaitę. Nepamirškite retkarčiais sujudinti. Tokia tinktūra įtrinamos raumenų ir sąnarių uždegimo vietos, skausmingos radikulito, varikozinių mazgų zonos.
Kaštono vaisių tepalas padės gydyti trombozę.
Pašalinę kaštono vaisių luobelę, likusius branduolius sudžiovinkite 40–50 laipsnių temperatūroje ir kavamale ar kitu prietaisu sumalkite į miltelius. 1 dalį miltelių sumaišykite su 2 dalimis sviesto arba žąsų taukų. Tepalu tepkite problemines vietas bent du kartus per dieną.