„Sekundės“ nuotr.

Ūkininkai rado naują nišą: egzotinė daržovė muša rekordus

Ūkininkai rado naują nišą: egzotinė daržovė muša rekordus

Jau dešimtmetį šiltnamyje su baklažanais eksperimentuojanti ramygalietė ūkininkė Salvina Kievinienė apgailestauja tik dėl vieno: kad šiemet šių daržovių nepasisėjo daugiau.

Augintoja nebeatsigina užsakymų savo pietietiškoms gėrybėms. O šioms dabartinė vasara, regis, ypač patiko.

Nemažai lietuvių vis dar nežino, ką virtuvėje veikti su tokia egzotiška daržove kaip baklažanas. Kai kas jos nėra ir ragavęs.

„Mano ūkyje vyksta vaikų stovykla. Supratau, kad daugelis jų niekada nėra valgę baklažano, tėvai tokios daržovės neperka. O rytais labai skanu išsikepti kiaušinienės su baklažanu“, – teigia kaip tik šiltnamio lysvėje, kur susodinti egzotiniai augalai, kalbinta ramygalietė.

Šįmet S. Kievinienės šiltnamyje veši septynių rūšių baklažanai.

Mėgstama mėsa, paprika, pomidoras, česnakas, pomidorų padažas ir aliejus – tokius pagrindinius ingredientus, tinkančius su baklažanu, vardija turkiškos virtuvės profesionalas Caglaras Narinas.

Šis 46-erių turkas prieš kelerius metus vedė panevėžietę ir apsigyveno Aukštaitijos sostinėje. Čia jis dirba virėju viename miesto restoranų. Iki karantino emigrantas virtuvės virtuozas restorano svečius dažnai vaišindavo turkiškais patiekalais. Tarp jų ir pagamintais iš baklažanų. Šios daržovės turkams, pasak Caglaro, yra tas pats, kas lietuviams bulvė.

Virtuvės virtuozas pažeria net keletą nesudėtingų receptų, ką pagaminti iš baklažanų.

Galerija

Visą straipsnį skaitykite rugpjūčio 5 dienos (ketvirtadienio) „Sekundės“ laikraštyje.

Jūsų komentaras

Sponsored Video

Daugiau leidinio naujienų