Šokoladinis keksas stiklinėje su ledais

Šokoladinis keksas stiklinėje su ledais

Už lango – pavasaris. Ir nors iškišus nosį į lauką rytais sugrubusios rankos prašosi pirštinių, tačiau širdis jau jaučia: ateina JI. Vasara, kai prie šilto vėjo plazdenamų plaukų, basas kojas kutenančios žolės būtinas priedas – ledai.

Poetiškai nusiteikusi „Sekundės“ skaitytoja Silvija N. laiške prie atsiųsto recepto rašo: „Pabandę pasigaminti šį desertą, su kiekvienu jo kąsneliu vis plačiau šypsositės, mėgaudamiesi sodriu šokolado skoniu ir vasarą taip trokštama ledų gaiva. O kur dar uogų aromatas…“.

Skubame dalytis šio gal greičiau prišauksiančio šilumą skanumyno receptu.

Reikės (2 porcijoms):

0,5 stiklinės kvietinių miltų,

1 šaukšto (su kaupu) kakavos,

3/4 šaukštelio kepimo miltelių,

3 šaukštų cukraus,

žiupsnelio druskos,

0,5 stiklinės karštos kavos,

1 šaukšto pieno,

2 šaukštų aliejaus,

1 kiaušinio,

20 g juodojo šokolado,

150 g plombyro,

šviežių uogų arba vaisių (papuošti).

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Miltus, kakavą, kepimo miltelius, cukrų ir druską sumaišykite.

Atskirai sumaišykite karštą kavą su pienu, aliejumi ir kiaušiniu – plakite, kol masė taps vientisa.

Sujunkite sausus ir skystus ingredientus, užmaišykite skystą tešlą. Baigdami įberkite smulkiai suskaldyto šokolado.

Tešlą supilkite į dvi stiklines, padaliję po lygiai. Pašaukite į orkaitę 10–15 minučių. Kai iškeps, atvėsinkite, ant viršaus uždėkite rutuliuką ledų, papuoškite šviežiais vaisiais arba uogomis (idealiai tiks šilauogės, vyšnios, braškės, avietės, figos) ir iškart patiekite.

Ir JI ateis.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų