Škotiški kiaušiniai

Škotiški kiaušiniai

Rodos, dar ką tik ruošėmės Velykoms, dažėme įvairiais būdais kiaušinius, krykštavom juos daužydami ir mėgavomės kramsnodami su krienais ar majonezu.

Jei pas jus sekmadienį buvo susirinkusi visa šeima ar atvyko draugų, po šventės turbūt turite „bėdą“ – šaldytuve dar dabar stovi dubuo su margučiais. Ir niekas jų nebenori…

„Sekundės“ skaitytoja ponia Aušra ilgą laiką dirbusi Škotijoje, dalijasi su mumis virtų kiaušinių problemos sprendimu, kuris labai populiarus šioje šalyje.

„Škotai – labai linksmi, draugiški ir taupūs žmonės. Žemė čia nėra labai derlinga, todėl niekas net negali pagalvoti apie maisto išmetimą. Taigi jie sugalvojo kiaušiniams mėsos apvalkalą“, – juokiasi Aušra ir diktuoja škotišką receptą.

Reikės (6 porcijoms):

6 virtų kiaušinių,

450–500 g maltos kiaulienos,

2 šviežių kiaušinių,

1 šaukšto smulkintų petražolių,

1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,

po žiupsnelį džiovintų čiobrelių, maltos kalendros ir muskato riešuto,

2 šaukštų kvietinių miltų,

1 šaukšto maltų džiūvėsių,

2 šaukštų aliejaus,

druskos,

pipirų.

Mėsą sudėkite į dubenį. Įmuškite kiaušinį, suberkite petražoles, citrinos žievelę, čiobrelius, kalendrą, muskatą. Pasūdykite, įberkite pipirų ir labai gerai išminkykite.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Aliejumi lengvai patepkite kepimo skardą.

Į skirtingas lėkštes įpilkite miltų ir maltų džiūvėsių. Likusį šviežią kiaušinį suplakite.

Faršą padalykite į 6 vienodas dalis. Vis pamirkydami delnus šaltame vandenyje, iš kiekvienos darykite paplotėlį ir į jį įvyniokite virtą kiaušinį. Apvolioję miltuose, tada kiaušinio plakinyje, paskiausiai – džiūvėsiuose, dėkite ant skardos ir kepkite po 10–15 minučių iš kiekvienos pusės. Išjungę orkaitę, palaikykite joje kiaušinius dar 5–7 minutes, o tada patiekite.

Skanaus!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų