SAVAITGALIO RECEPTAS. Justinos „Bandučių pyragas“

SAVAITGALIO RECEPTAS. Justinos „Bandučių pyragas“

INGREDIENTAI

Tešlai: 50 g sviesto, 150 g grūdėtos varškės, 100 g grietinės, 60 g cukraus, 1 šaukštelis vanilinio cukrus, 2 stiklinės miltų + kočiojimui, 1,5 šaukštelis kepimo miltelių, žiupsnelis druskos.

Įdarui: 25 g sviesto, 3 šaukštai cukraus, 1,5 šaukštelio cinamono.

Glajui: 100 g cukraus pudros, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 2–3 šaukštai pieno.
Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Išlydome sviestą ir paliekame kelias minutes praaušti. Į dubenį dedame grūdėtą varškę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, supilame sviestą. Išplakame. Jei liko vienas kitas varškės gumuliukas – ne pasaulio pabaiga, todėl nė kiek nesinerviname.

Stiklinę miltų sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Beriame į tešlą ir išplakame. Suberiame likusius miltus ir kantriai minkome. Tešla neturėtų lipti prie rankų, bet kieta jos nepavadinsi. Šio aukso vidurio paieškos ir yra tikrasis šeimininkės meistriškumas.

Įjungiame orkaitę, nustatome 200 laipsnių temperatūrą. Išlydome įdarui skirtą sviestą. Dubenėlyje susimaišome cukrų ir cinamoną. Miltais pabarstome stalviršį ir iš tešlos kočiojame stačiakampį (maždaug 30 x 35–40 cm pločio). Paviršių aptepame sviestu (paliekame po 1 cm nuo ilgųjų kraštų). Užbarstome cukraus ir cinamono mišiniu.

Stipriai nespausdami suvyniojame ritinėlį pagal ilgąjį kraštą. Padaliname į 12 vienodų dalių. Kepimo formą ištepame sviestu, sudedame bandeles palikdami 5–7 mm tarpelius (pažiūrėjus į nuotrauką, turėtų būti aiškiau, kaip sudėti bandeles). Pašauname į orkaitę  ir kepame apie 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Lieka apipilti glajumi ir pravėsus skanauti.

Jūsų komentaras

Sponsored Video

Daugiau leidinio naujienų