SAVAITĖS RECEPTAS. Pats pasigaminantis pyragas su rabarbarais

SAVAITĖS RECEPTAS. Pats pasigaminantis pyragas su rabarbarais

Sakoma, kad nauja – tai gerokai primiršta sena. Tą galima pasakyti apie rabarbarų renesansą.

Nuo seno lietuviams žinomas, bet primirštas daržo gyventojas pastaruoju metu vėl maudosi šlovės spinduliuose. Su tuo sutinka ir „Sekundės“ skaitytoja Živilė, atsiuntusi šį receptą. Štai ką ji rašo:

„Vaikystėje tėvo nuskintus rabarbarus grauždavau vienus arba padažytus į cukrų. Kadangi esu jau toli gražu ne vaikas, dabar juos naudoju kepiniams. Noriu pasidalinti šiuo paprastu receptu ir su jumis. Maišydama tešlą užtrukau gal kokias penkias minutes, o pyragas kepė apie valandą, kol ploviau langus. Vėliau tik išėmiau iš orkaitės ir vualia! Toks jausmas, lyg pyragas būtų pats save pagaminęs.“

Taigi apsilaižykime ruošdamiesi ragauti drėgną, su rabarbarų rūgštele pyragą, kuriam labai malonų ir išskirtinį prieskonį suteikia baltasis šokoladas, ir kibkime į darbą.

Reikės:

3/4 puodelio* rudojo cukraus;

1/3 puodelio saulėgrąžų aliejaus;

1 didelio kiaušinio;

žiupsnelio druskos;

2 šaukštelio kepimo miltelių;

1 šaukštelio vanilės;

1,5 puodelio miltų;

1 kupino puodelio rabarbarų (smulkintų kubeliais);

100 g baltojo šokolado gabalėlių.

* Puodelis – 236 ml.

Smagiausia dalis: viską sudedame į vieną didelį dubenį ir gerai išmaišome. Tešlą suverčiame į kepimo formą (išklotą kepimo popieriumi) ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie valandą (bet būtinai dar patikriname mediniu pagaliuku).

Įsitaisome terasoje arba prie atviro lango, klausomės paukštelių čiulbėjimo, mėgaujamės pavasariu, pjaustome ir skanaujame atvėsusį pyragą.

Skanaus!

Jūsų komentaras

Sponsored Video

Daugiau leidinio naujienų