SAVAITĖS RECEPTAS. Vengriška žuvienė

SAVAITĖS RECEPTAS. Vengriška žuvienė

Apie žuvies naudą prirašyta begalės straipsnių, komentarų bei patarimų. O ir retas lietuvis jos nemėgsta. Ypač dabar, kai nuo žuvies įvairovės raibsta akys.

Nuolatinė „Sekundės“ skaitytoja ir skilties „Savaitės receptas“ gerbėja ponia Beata siūlo išsivirti mums kitokios – vengriškos žuvienės. Receptą žmonai parvežė tolimųjų reisų vairuotoju dirbantis sutuoktinis, kurį sužavėjo pikantiškas sriubos skonis.

Reikės

kelių gabaliukų žuvies filė (galima ir šaldytos),
2 vidutinių paprikų (žuvienė juk vengriška!),
2–3 pomidorų,
2–3 bulvių,
1 šaukšto pomidorų padažo,
1 didelio svogūno,
1 kiaušini,
pipirų,
0,5–1 sultinio kubelio (nebūtina).
krapų, svogūnų laiškų.

Plonais šiaudeliais supjaustome bulves ir papriką, beriame į 2 litrus vandens ir verdame, kol suminkštės. Tuomet sudedame gabaliukais supjaustytą žuvį ir verdame, kol išvirs.

Kol verda daržovės ir žuvis, smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname jį svieste ar aliejuje, kol gražiai pagels (keptų svogūnų skonį labai pagerina žiupsnelis druskos ir cukraus). Supilame pomidorų padažą ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus (prieš tai nuplikome karštu vandeniu ir nulupame odelę). Viską išmaišome ir dar kelias minutes pakepame. Pilame svogūnų ir pomidorų masę į sriubą. Plona srovele supilame išplaktą kiaušinį ir greitai maišome, kad iš kiaušinio susidarytų „siūliukai“. Įberiame pipirų, įmetame sultinio kubelį (arba kitų mėgstamų prieskonių). Sriubą dar kartą užviriname, galime įberti svogūnų laiškų ir krapų. Patiekti su skrebučiais arba skrudinta duona.

Skanaus!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų