SAVAITĖS RECEPTAS. Tobula burokėlių mišrainė

SAVAITĖS RECEPTAS. Tobula burokėlių mišrainė

Burokėliai – tobula daržovė: ir labai sveika, ir labai skani. O „Sekundės“ skaitytoja Jurga rado būdą, kaip suderinti visą puokštę skonių: salstelėjusius burokėlius pagardino ir šiek tiek sūriu, ir šiek tiek rūgščiu.

Viso to rezultatas – skani ir soti, ne tik užkandžiui, bet ir pietums tinkanti burokėlių mišrainė su silke.

O jai reikės virtų, kubeliais supjaustytų arba sutarkuotų (čia jau kaip kam skaniau) burokėlių, supjaustytos silkės filė (Jurgai labiau patinka marinuota acte, bet tinka ir pagulėjusi aliejuje), šiaudeliais pjaustyto poro ir kubeliais supjaustytų obuolių.

Visus ingredientus Jurga maišo su majonezu. Norintieji švelnesnio, ne tokio intensyvaus skonio majonezą gali perpus sumaišyti su grietine.

Tai tiek to darbo – ir sotus užkandis paruoštas.

Skanių rudeniškų akimirkų!

Mieli skaitytojai, pasidalykite savo virtuvės receptais, skaniausius spausdinsime penktadienio skiltyje „Savaitės receptas“. Juos siųskite adresu sekunde@onmedia.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės. Taip pat lauksime jūsų arba patiekalo nuotraukos.

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų