SAVAITĖS RECEPTAS. Sultingi vištienos kepsneliai su sūriu ir pomidoriukais

SAVAITĖS RECEPTAS. Sultingi vištienos kepsneliai su sūriu ir pomidoriukais

Kai už lango kvatoja pavasaris, mažiausiai norisi gaišti laiką tarp keturių sienų. Vis dėlto šeima laukia pietų, o savaitgalis – tas metas, kai ant stalo garuoja kažkas labai skanaus.

Šį kartą siūlome pasisotinti sultingais vištienos kepsneliais, orkaitėje iškeptais su simpatiškais pomidoriukais, kubeliais pjaustytomis burnoje tirpstančiomis bulvytėmis ir kiek aštrokomis keptomis morkomis.

Visam šiam gėriui pagaminti reikės:

vištienos filė puselių,

įvairių mėgstamų prieskonių (druskos, pipirų, česnako, Provanso žolelių),

mažų pomidoriukų,

pesto padažo,

bulvių,

morkų,

aliejaus,

tarkuoto sūrio.

Pirmiausia ruošiame vištieną. Filė gabalėlius ištriname druska, pipiriukais, provanso žolelėmis, išspaustu česnaku, aliejumi. Prieskonius galima rinktis pagal savo skonį. Jei tenka pietus paruošti greitai, kad ilgai neužtruktume, tiks ištrinti ir bet kurio gamintojo vištienos prieskoniais.

Šitaip paruoštą mėsą dedame į šoną pastovėti bent 20 minučių.

Tuomet perpus supjaustome mažuosius pomidoriukus, ant jų beriame šiek tiek druskos (tik nepadauginkite!), išspaudžiame česnako vieną dvi skilteles ir įkrečiame šaukštelį pesto padažo. Gerai išmaišome, kad padažas tolygiai padengtų pomidoriukus.

Skardą išklojame sviestiniu popieriumi, į jos vidurį klojame vištos filė, o aplinkui iš kraštų tvarkingai išdėliojame pomidoriukus. Šauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepame 25 min.

Tuo metu nuskustas bulves supjaustome kubeliais (jei bulvės nėra didelės, užteks perpjauti į keturias dalis). Jas verčiame į dubenį, barstome druskos, pipirų, įspaudžiame česnakiuko, įpilame šiek tiek aliejaus ir viską ranka gerai išmaišome.

Taip paruoštas bulves suverčiame į sviestiniu popieriumi išklotą skardą.

Nuskutame keletą morkų, pjauname perpus ir supjaustome šiaudeliais. Taip supjaustytas morkas dėliojame į tą pačią skardą, kur jau ilsisi bulvės, ir šluotele aptepame aliejumi, sumaišytu su druska ir šiek tiek pipiriukų. Be galo skanu morkas aptepti alyvuogių aliejumi su aitriosiomis paprikomis. Saldokoms morkytėms tai suteiks malonaus aštrumo. Gardinant šiuo aliejumi nereikia nė druskos.

Skardą, pilną bulvių ir morkų, šauname į orkaitę, kur jau kepa vištiena. Geriausia, kad morkos būtų pašautos, kai vištiena jau bus pakepusi maždaug 10 min.

Po 20 min. pradarome orkaitės dureles, vištienos filė apibarstome tarkuotu sūriu ir toliau kepame dar maždaug 10 min.

O tada traukiame abi skardas ir mėgaujamės pomidoriukų sulčių prisigėrusia minkšta vištiena, egzotiško skonio pomidoriukais, burnoje tirpstančiomis bulvytėmis, pasigardžiuodami aštrokomis morkytėmis.

Skanių savaitgalio pietų!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų