SAVAITĖS RECEPTAS. Su medumi marinuotos paprikos

SAVAITĖS RECEPTAS. Su medumi marinuotos paprikos

Nors parduotuvių lentynos lūžta nuo įvairiausių konservuotų daržovių, niekas neatstos pasidarytų savomis rankomis. Juk tada į stiklainį ne tik sudedama agurkai, paprikos ar pomidorai, bet ir priberiama meilės miltelių, rūpestingo darbo granulių ir laukimo, kai žiemą mėgaudamiesi ragausime.

Taip poetiškai savo receptą pristato „Sekundės“ skaitytoja Ilona ir patikslina, kad šis paprikų konservavimo būdas gan žinomas, tačiau ji receptą šiek tiek patobulino, ir dabar tai vienas mėgstamiausių jos patiekalų. O tobulinti, ką nors pridėti ir sukurti savo šedevrą stiklainyje siūlome ir skaitytojams.

Pradėkime nuo marinato, nes paprikų būtina pasiruošti iš anksto.

Šios marinato porcijos užtenka 4 litrams užpilti.
Reikia:
1 litro vandens,
1 stiklinės (200 ml) aliejaus,
1 stiklinės acto,
1 stiklinės cukraus,
1 valgomojo šaukšto druskos.

Pirmiausia pasiruoškite stiklainius. Į kiekvieną 0,5 litro stiklainį įdėkite šaukštelį medaus, nedidelę skiltelę česnako, lauro lapelį, kelis juoduosius ir kvapiuosius pipirus. Ponia Ilona prideda po čiobrelio ir petražolės šakelę. Jūs galite eksperimentuoti ir ką nors įdėti savo nuožiūra.

Paprikas nuplaukite, išvalykite, supjaustykite į 4–6 dalis. Sumeskite į verdantį vandenį, pavirkite 3–5 minutes, išgriebkite ir sudėkite į stiklainius.

Puode užvirinkite vandenį, sudėkite marinato produktus, maišykite, kol cukrus ir druska ištirps. Karštu marinatu užpilkite paprikas, gerai užsukite ir palikite atvėsti. Paskui padėkite į vėsesnę vietą.

Skanaus!

Jūsų komentaras

Sponsored Video

Daugiau leidinio naujienų