SAVAITĖS RECEPTAS. Skanūs, sotūs ir pigūs „cementiniai pyragiukai“

SAVAITĖS RECEPTAS. Skanūs, sotūs ir pigūs „cementiniai pyragiukai“

„Visi taip skundžiasi, kad parduotuvėse užėjo brangymetis. Bet mūsų proseneliai, seneliai, tėvai visada mokėjo prasimaitinti skaniai, sočiai ir nebrangiai“, – primena „Sekundės“ prenumeratorė Aušra.

Lankydama vyro gimines Kelmės rajone, ji pasakoja ragavusi labai neįprastą patiekalą – tame krašte vadinamus „cementinius pyragiukus“.

„Niekur kitur apie tokius nesu girdėjusi“, – intriguoja Aušra.

Tai virtiniai su bulvių tarkių įdaru.

Šiame patiekale suderinti iš pirmo žvilgsnio nesuderinami produktai, bet, pasak Aušros, tikrai labai skanu.

„Cementiniams pyragiukams“ nereikia daugybės brangių ingredientų, juos galima gaminti iš tų produktų, kuriuos kasdien kiekvienas turi namuose.

Kelmės krašto „cementiniams pyragiukams“ reikės:

5 bulvių,
200 gramų lašinukų arba parūkytos šoninės,
2 nedidelių svogūnų,
trupučio pipirų, druskos,
apie 500 gramų miltų,
apie100 gramų grietinės.
Nuskutame ir smulkiai sutarkuojame bulves.
Tarkius išspaudžiame.

Lašinukus paspirginame, su jais drauge pakepiname susmulkintą svogūną. Spirgučius sumaišome su tarkiais ir darome mažus kukuliukus įdarui.

Miltus sumaišome su vandeniu ir druska.

Gerai išminkome tešlą. Pakočiojame ir darome virtinukus. Kaip įdarą į vidų įdedame tarkių su spirgučiais.

Metame į puodą su verdančiu vandeniu. Verdame apie 25–30 minučių.

Išvirusius valgome su spirgučių padažu arba grietine.

Pabandykit – tikrai skanu, nors ir neįprasta. Skanaus!

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų