SAVAITĖS RECEPTAS. Salotos „Pozityviosios“

SAVAITĖS RECEPTAS. Salotos „Pozityviosios“

Geros nuotaikos, energijos ir teigiamo požiūrio į gyvenimą niekada nebus per daug, – pradeda savo receptą-laišką „Sekundės“ skaitytoja ponia Emilija.

Kada, jei ne vasarą, galima pasisemti vitaminų, saulės spindulių ir šiltų emocijų? Pabandžiusi sudėti viską į salotų dubenį, ponia Emilija jau ne pirmi metai džiaugiasi rezultatu ir siūlo šias paprastai gaminamas salotas su tunu valgyti kuo dažniau. Pozityvi nuotaika garantuota!

Tikime recepto autore ir krečiame į dubenį sudėtines dalis.

Reikia (maždaug 2 porcijoms):

1 mažos arba pusės didelės raudonos paprikos;
1 pomidoro arba 4 vyšninių pomidoriukų;
Poro;
4 šaukštų virtų pupelių;
1 agurko;
10 juodųjų alyvuogių;
80–100 g konservuoto tuno;
šviežių krapų, petražolių;
1 kietai virto kiaušinio.

Užpilui:
alyvuogių aliejaus;
citrinos sulčių;
sojos padažo.

Papriką, agurką supjaustome plonais šiaudeliais. Pomidorą – skiltelėmis (vyšninius pomidorus – per pusę). Porą – griežinėliais, alyvuoges perpjauname per pusę. Žalumynus tiesiog suplėšome rankomis. Visus ingredientus sumaišome.
Atskirų užpilo dalių kiekius imame pagal savo skonį. Viską sumaišome ir užpilame ant salotų. Kiaušinį supjaustome skiltelėmis ir uždedame ant kiekvienos porcijos.

Skanaus!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų