SAVAITĖS RECEPTAS. Rūtos švelni moliūgų uogienė

SAVAITĖS RECEPTAS. Rūtos švelni moliūgų uogienė

Nors moliūgų kilmė nėra susijusi su Lietuva – į Europą iš Pietų Amerikos jie atvyko tik XVI a. – šie pūstažandžiai daržo gražuoliai veši lietuvių daržuose, o rudenį pasirodžius naujam derliui, tampa pagrindiniu virtuvės patiekalų akcentu.

„Sekundės“ platinimo tarnybos vadovė Rūta artimuosius ir bičiulius jau lepina švelnaus skonio moliūgų ir mangų uogiene. Ji tobulai tinka prie sūrių – ir tradicinio lietuviško varškės, ir gurmaniškų brandintų kietųjų.
O šiai dieviškai skaniai uogienei reikės 800 g išvalyto moliūgo, 2 apelsinų, citrinos, 2 mangų, 500 g uogienių cukraus.

Sutarkuokite moliūgą, nutarkuokite apelsinų ir citrinos žieveles, kubeliais supjaustykite nuluptus apelsinus ir mangus. Viską sumaišykite, įspauskite citrinos sultis ir šią masę virkite 10–15 min. Tuomet supilkite cukrų ir dar pavirkite 10–15 min. Karštą uogienę supilstykite į stiklainius ir sandariai užsukite. Leiskite atvėsti, o tada – ragaukite.

Tokia uogienė puikiai tiks ir namiškiams pasmaguriauti, ir netikėtam svečiui pavaišinti.

Jūsų komentaras

Sponsored Video

Daugiau leidinio naujienų