SAVAITĖS RECEPTAS. Ričardo skanėstas – paprastas, bet ne prastas

SAVAITĖS RECEPTAS. Ričardo skanėstas – paprastas, bet ne prastas

Visi žinome tą jausmą, kai labai labai norisi kažko skanaus, bet gaila laiko sukiotis virtuvėje. Tokiu atveju idealus skanumynas – desertas, kuriuo „Sekundės“ kolektyvą palepina redaktorius Ričardas Radvila.

Šiam nuostabiam, „Sekundėje“ labai mėgstamam desertui pagaminti reikės juodos duonos, rūgščios uogienės (juodųjų arba raudonųjų serbentų), saldžios plaktos grietinėlės, įvairių uogų papuošti ir svarbiausio ingrediento – geros nuotaikos.

Duoną supjaustome smulkiais kubeliais ir išdžioviname orkaitėje. Galima pakepti aliejuje, tačiau tada į deserto skonį įsipina aliejus, o tai patinka ne visiems. Išplakame grietinėlę. Nusišypsome, nes sunkiausia darbo dalis jau praeityje.

Imame stiklines ar kitokius mėgstamus indus, trečdalį pripilame sudžiovintų ar pakepintų duonos kubelių, juos užpilame uogiene, ant viršaus su kaupu dedame išplaktą grietinėlę. Papuošiame uogomis.

Pakartotinai nusišypsome, kviečiame draugus ir ragaujame desertą. Jos skonis išties patiks kiekvienam – saldus, su gaivia rūgštele.

Skanaus!

Mieli skaitytojai, jūsų skaniausių patiekalų receptų laukiame adresu sekunde@onmedia.lt. Nepamirškite kartu pridėti ir patiekalo arba savo nuotrauką.

Komentarai

  • Pasigaminau. Tikrai puikiai, tik uogų ant grietinėlės dėjau labai daug ir visokių – braškių, mėlynių, juodųjų serbentų.

Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų