SAVAITĖS RECEPTAS. R. Kriukas: kažkodėl dabar madinga virtuvėje ieškoti prabangos

SAVAITĖS RECEPTAS. R. Kriukas: kažkodėl dabar madinga virtuvėje ieškoti prabangos

Pasaulyje garsus menininkas, užburiančių stiklo dirbinių kūrėjas panevėžietis Remigijus Kriukas – toks pat virtuozas ir virtuvėje. Netgi įprastas patiekalas kaip virtinukai jo rankose virsta kulinariniu šedevru, tinkamu ne tik šeimai pasotinti, bet ir išrankiam svečiui pavaišinti.

„Kažkodėl dabar madinga ieškoti virtuvėje prabangos. O virtinukai – paprastas, bet labai skanus patiekalas. Jie turi būti su labai skaniom priemaišom, kad valgytum ir čepsėtum“, – į virtuvę vilioja R. Kriukas.

Tik nesakykite, kad nėra reikalo gaminti, mat tokio maisto parduotuvėse pilna. Pasak Remigijaus, ten – kažkokie koldūnai, nė iš tolo neprimenantys tikrų virtinukų skonio.

R. Kriuko mėgstamiausieji – tokie, kurie tinka ir vegetarams, ir mėsėdžiams – su bulvėmis, pagardinti džiovintomis smulkintomis mėtomis, kaip gamindavo jo močiutė.

Virtinukams tešlą menininkas maišo iš kvietinių miltų, vandens ir kiaušinio baltymo. O trynys atitenka bulvių košei. Šioji pagardinama ne tik druska ir pipirais, bet, svarbiausia, mėtomis.

Virtinukus reikia daryti nei didelius, nei mažus, tinkamiausi – dviejų kąsnių.

Į verdantį vandenį sumestus Remigijus verda apie 7–8 minutes.

Patiekalo paslaptis slypi ne tik mėtose. Toks pat svarbus – padažas. Anot menininko, šis turi būti tikrai riebus, kad per barzdą varvėtų. Todėl jis maišomas iš kalno rūkytų lašinukų (šiukštu negali būti jokio raumenuko!), pačirškintų svogūnų ir grietinės.

„Sakysite, nesveika? Daug kas nesveika. Kai 1990 m. viešėjau Toronte pas „Royal“ viešbučio vyriausiąjį šefą, jis sakė, kad stebuklų nebūna – kaip toje pasakoje apie sriubą iš kirvio, skaniam patiekalui visko reikia“, – juokiasi R. Kriukas.

Tokius mėtomis kvepiančius, spirgučiais gausiai užpiltus virtinukus Remigijaus šeima skanauja būtinai užgerdama arbata – mėtų arba nestipria žaliąja.

„Būtina po kelių kąsnių užgerti, kad arbata nuplautų riebalus ir vėl būtų justi malonumas valgant tuos skanumynus“, – pataria klasikinės virtuvės šalininkas.

Gerbiamieji skaitytojai,

pasidalykite savo virtuvės receptais, skaniausius spausdinsime penktadienio skiltyje „Savaitės receptas“. Juos siųskite adresu sekunde@onmedia.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės. Taip pat lauksime jūsų arba patiekalo nuotraukos.

Komentarai

  • Einu gaminti! Su mėtomis turetų būti kiek neįprasta.

Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Sponsored Video

Daugiau leidinio naujienų