SAVAITĖS RECEPTAS. Pyragas su varške, įdėta ir meilės

SAVAITĖS RECEPTAS. Pyragas su varške, įdėta ir meilės

Artėja Šv. Valentino – įsimylėjėlių ir meilės diena. Žmonės vieni kitiems dovanos širdutes, žvilgsnius, apsikabinimus ir saldžias dovanas. O kas gali būti skaniau nei savo rankomis paruoštas pyragas, į kurį įdėta pagrindinio ingrediento – meilės? Ogi tik didelis, nuostabiai skanus mūsų skaitytojos Violetos pyragas su varške ir uogiene.

Išduosime paslaptį – redakcijoje šis pyragas buvo degustuotas, apkalbėtas ir suvalgytas iki paskutinio trupinėlio. Jis tikrai labai skanus.
Taigi, Valentinai ir Valentinos, prie darbo. Ir nepamirškite – čia reikia meilės. Dėkite negailėdami.

Tešlai:
100 g sviesto,
100 g rudojo cukraus,
2 kiaušiniai,
300 g žemės riešutų sviesto,
300 g miltų,
1,5 a. š. kepimo miltelių.

Įdaro sluoksniui:
300–400 g varškės,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai krakmolo,
šaldytų juodųjų serbentų (tinka ir uogienė).

Cukrų išplakame su kiaušiniais, sudedame ištirpintą sviestą ir žemės riešutų sviestą. Išmaišome iki vientisos masės. Sudedame miltus, išminkome tešlą.

Padaliname į dvi, didesnę ir mažesnę, dalis.

Didesnę dalį iškočiojame ir sudedame į kepti skirtą skardą. Ant viršaus dedame uogas.

Antram įdaro sluoksniui imame varškę, kiaušinius, krakmolą, gerai išmaišome ir sluoksniuojam ant uogų. Po to užklojame likusia tešlos dalimi.

Kepam apie 45 min. 180 laipsnių orkaitėje. Atšalusį pyragą apliejam šokoladu, apibarstom riešutais.

Skanaus!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų