SAVAITĖS RECEPTAS. Purus Virginijos obuolių pyragas

SAVAITĖS RECEPTAS. Purus Virginijos obuolių pyragas

Rudenį stalo karaliumi tituluojamas neabejotinai obuolių pyragas. Be galo skanus dar karštas, su ledais ar grietinėle, atšalęs puikiai tinka prie popiečio kavos ar arbatos puodelio.

„Sekundės“ skaitytoja Virginija redakciją palepino tokiu burnoje tirpstančiu, švelnaus skonio ir žaviai papuoštu – tiesiog karališku desertu. Jį pagaminti labai lengva.

Šiam Virginijos obuolių pyragui reikės:

4 kiaušinių,
stiklinės cukraus,
stiklinės miltų,
3–4 obuolių,
cinamono.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi. Į šią masę supilkite miltus ir gerai išsukite. Iki purumo išplaktus kiaušinių baltymus atsargiai įmaišykite į tešlą. Masę supilkite į kepimo formą.

Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir apiberkite cukrumi bei cinamonu. Išmaišę sukiškite į tešlą. Pyragas iki 180–190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepa maždaug 30–40 minučių, kol parusvėja. Iškepusį apibarstykite milteliniu cukrumi, galite papuošti uogomis. Virginija jį apibėrė šilauogėmis.

Skanių ir jaukių rudeniškų akimirkų!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų