SAVAITĖS RECEPTAS. Prancūziškas pyragas su brokoliais ir lašiša

SAVAITĖS RECEPTAS. Prancūziškas pyragas su brokoliais ir lašiša

Artėja pavasaris, prasidės iškylos į gamtą, susitikimai užmiesčio soduose. Nuolatinė „Sekundės“ skaitytoja Elena pataria ruoštis nustebinti save ir svečius Prancūzija dvelkiančiu iškylų kepiniu – kišu.

Kišas – tai prancūziškas pyragas, kuris skanus ir šiltas, ir šaltas. Jį galite patiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį, ir vežtis su savimi į gamtą. Kaip ir ingredientai – galite improvizuoti iš to, ką turite šaldytuve. Poniai Elenai skaniausias su jos mėgstama lašiša ir dievinamais brokoliais.
Taigi, „Commençons à cuisiner“ (pradėkime gaminti maistą – pranc.), kaip sako prancūzai. Tad išsitraukime 22 cm skersmens apvalią kepimo formą. Gaminti kišui bus reikalingi šie produktai:

Pagrindui:
2 tryniai,
110 g sviesto,
180 g miltų,
žiupsnelis druskos,
1 v. š. labai šalto vandens.

Įdarui:
pusė brokolio,
150 ml riebios grietinėlės,
50 g fermentinio, kietojo arba kitokio sūrio,
2 kiaušiniai,
2 baltymai (likę nuo pagrindo),
100 g rūkytos lašišos,
krapų,
svogūnų ir pomidoriukų papuošti.

Pagrindas. Sviestą supjaustome gabaliukais į miltus su druska ir rankomis triname, kol susiformuoja trupiniai. Supilame vandenį su tryniais ir užminkome tešlą. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame 30 min. į šaldytuvą. Tuomet išklojame tešla kepimo formą ir jos sieneles, subadome dugną šakute ir kepame pagrindą 180 °C orkaitėje apie 20 min.
Įdaras. Brokolį suskirstome žiedynėliais ir 5 min. apverdame, sudedame ant pagrindo. Taip pat išdėliojame lašišą. Kiaušinius ir baltymus išplakame, supilame grietinėlę, sudedame sūrį ir krapus. Viską gerai išmaišome ir užpilame ant brokolių su lašiša. Ant viršaus dedame vyšninių pomidoriukų, svogūnų žiedų. Grąžiname pyragą į orkaitę ir dar kepame apie 20–25 min.

Bon appétit!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų