SAVAITĖS RECEPTAS. Pasakiško skonio tiramisas

SAVAITĖS RECEPTAS. Pasakiško skonio tiramisas

Tie, kurie sako, kad nemėgsta itališko tiramiso, veikiausiai jo nėra ragavę. Švelnaus skonio, tiesiog tirpstantis kąsnis burnoje – tikra palaimos akimirka. O jei stebuklingo skonio tiramisas dargi pačių pagamintas namuose – ar gali būti kas geriau už saldžią savaitgalio akimirką?

Panevėžietė vienuoliktokė Kristina pasakoja tokį tiramisą išmokusi gaminti prieš keletą metų. Dabar ji, kaip tikra profesionalė, į receptą įdeda ir savų paslapčių. Kristinos tiramisą ragavome, gyrėme, jo dar ir dar norėjome. Tad dalinamės su jumis tuo nuostabaus skonio gardėsio receptu.

Drėgnam tiramisui reikės:

2 kiaušinių,
apie 125 g cukraus,
450 g maskarponės sūrio,
300 ml grietinėlės,
apie 100 ml baltojo vyno,
poros puodelių labai stiprios kavos (4–5 šaukšteliai kavos puodeliui),
biskvitinių sausainių „Damų piršteliai“.

Pirmiausia atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius su cukrumi labai gerai išplakame. Į gautą trynių ir cukraus masę dedame maskarponę ir išmaišome. Tuomet pilame grietinėlę. Anot Kristinos, ją galime suplakti, bet tai nėra būtina. Visą šią masę gerai išmaišome.

Kitame inde išplakame baltymus iki standžios masės. Išplaktus baltymus įmaišome į pirmąją masę (maskarponės, grietinėlės ir trynių su cukrumi).

O tada užplikome kavą. Kavą (be tirščių!) sumaišome su baltuoju vynu.

Į kavos ir vyno mišinį merkiame sausainius ir gerai sudrėkintus klojame į indą, kuriame bus paruoštas tiramisas. Iškloję vieną sluoksnį išmirkytų sausainių, ant jų krečiame sluoksnį kremo masės. Šitaip sluoksniuojame, kol užsipildys indas.

Paskutinį kremo sluoksnį gausiai užbarstome kakavos milteliais. Palikti šaldytuve bent porai valandų, o jei turite kantrybės – per visą naktį.

Ragaukite, smaguriaukite ir mėgaukitės!

Komentarai

  • Ačiū už receptą mieloji.tyramisu aš dievinu..

Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Sponsored Video

Daugiau leidinio naujienų