SAVAITĖS RECEPTAS. Pasakiškai gaivus Rasos citrinų pyragas

SAVAITĖS RECEPTAS. Pasakiškai gaivus Rasos citrinų pyragas

Kai norisi gaivaus ir lengvo deserto, turbūt negali būti nieko geriau už morenginį citrinų pyragą. Burnoje tirpstančio morengo saldumas, persipinantis su citrinos gaiva, vilioja į lėkštelę įsidėti dar ir dar vieną gabalėlį. Tokiu gurmanišku šedevru bičiulius palepinanti panevėžietė Rasa Karvelytė šįkart juo dalinasi ir su „Sekundės“ skaitytojais.

Patikėkite, šis pyragas bus nuostabus Jūsų savaitgalio nuotykis!

Tešlai reikės:
200 g miltų,
100 g sviesto,
30 g grietinės,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukšto miltelinio cukraus,
¼ šaukštelio druskos.

Įdarui:
250 ml vandens,
130 ml citrinų sulčių,
20 g nutarkuotų citrinos žievelių,
180 g cukraus,
¼ šaukštelio druskos,
50 g kukurūzų krakmolo,
3 didelių kiaušinių trynių,
30 g sviesto.

Morenginiam sluoksniui prireiks:
3 didelių kiaušinių baltymų,
¼ šaukštelio druskos,
150 g miltelinio cukraus.

Pirmiausia gaminamas pyrago pagrindas. Miltus reikia persijoti į dubenį, sudėti šaltą kubeliais supjaustytą sviestą ir trinti pirštais, kol susidarys trupiniai. Tuomet sudėti likusias tešlos sudedamąsias dalis ir suminkyti tešlą. Ją suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve mažiausiai 2 valandoms. Tada tešlą iškočioti, dėti į kepimo popieriumi išklotą 26 cm skersmens kepimo formą, suformuoti kraštelius. Subadyti šakute ir kepti 190 °C temperatūros orkaitėje 15–20 minučių.

Kol kepa pagrindas, ruošiame įdarą. Į puodą supilamas vanduo, citrinų sultys, suberiamos nutarkuotos citrinos žievelės, cukrus, druska ir kukurūzų krakmolas. Visa tai kaitinti nuolat maišant tol, kol ima tirštėti. Į kitą indą nupylus 3 šaukštus įdaro į juos po vieną įmušti kiaušinių trynius, sudėti sviestą ir viską supilti atgal į puodą.
Morenginiam sluoksniui baltymus su druska išplakti iki putų. Plakant berti po šaukštą miltelinio cukraus ir toliau plakti iki standžios masės.

Ir įdomiausias darbas – suformuoti pyragą. Ant pravėsusio pyrago pagrindo supilamas citrininis įdaras, ant viršaus užtepamas baltymų sluoksnis. O tada pyragas dar 15–20 minučių kepamas 190 0C temperatūros orkaitėje.
P.S. Pasak Rasos, vietoje citrinų sulčių šiam pyragui galima naudoti ir apelsinų, mandarinų. Netgi vyšnių kompotas puikiai tiktų.

Skanaus!

Komentarai

  • siaip tai butu gerai ,kad jau veiduko foto i laikrasti be fotoshopo detu, nes atpazinti zmogaus neimanoma, kiek nufotosopinta)))))

Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų