SAVAITĖS RECEPTAS. Obuolių pyragas su varške

SAVAITĖS RECEPTAS. Obuolių pyragas su varške

Auksinis ruduo – metas, kai namai pakvimpa obuolių pyragu. Sutikite, kiekviena šeimininkė turi savo receptą. O kas gali būti jaukiau už savaitgalį, kai atriekiama dar karšto pyrago riekė, greta įkrečiamas kaušelis ledų? Tokios skanios ir mielos akimirkos išlieka ilgam.

Nuolatinė „Sekundės“ skaitytoja Regina iš Kaubariškio savąjį obuolių pyragą gardina varške. Ragavome jos pyrago – norėjosi dar ir dar vieno kąsnio.

Visai nesudėtingam Reginos obuolių pyragui reikės:

300 gramų sviesto,

maždaug 350 mililitrų cukraus,

4 kiaušinių (jei labai dideli, užteks 3)

1 pakelio (16 g) vanilinio cukraus,

2 nubrauktų valgomųjų šaukštų kepimo miltelių,

nutarkuotos citrinos žievelės,

450 gramų (apie 750 mililitrų) miltų.

Įdarui:

obuolių,

500 gramų kreminės arba paprastos varškės (galite dėti ir daugiau),

2 valgomųjų šaukštų cukraus,

vieno kiaušinio,

nutarkuotos citrinos žievelės arba cinamono.

Paruošimas

1. Iš pradžių riebalus išlydykite, kiaušinius išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Po truputį, maišydamos, į kiaušinius supilkite pravėsusius riebalus, išmaišykite.

  1. Sudėkite su kepimo milteliais sumaišytus bei išsijotus miltus, citrinos žievelę, išmaišykite.

  2. Kepimo indą patepkite riebalais bei pabarstykite miltais.

4. Sukrėskite du trečdalius tešlos, išlyginkite drėgnomis rankomis, pridėkite nuluptų, išimtais sėklalizdžiais obuolių (obuolius pjaustykite stambiai – mažesnius dalinkite į 4 dalis, didelius į 6). Obuolius reikėtų sudėti beveik vieną šalia kito.

5. Tada varškę ištrinkite su kiaušiniu, cukrumi bei citrina arba cinamonu.

6. Paskirstykite po visą kepimo indą, tiksliau – dėkite ant obuolių ir į jų tarpus.

7. Ant viršaus drėgnomis rankomis išdėliokite likusią tešlą, stenkitės paskirstyti vienodai. 8. Paruoštą pyragą dėkite į iki 180–190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kepkite apie 40–50 min. (priklauso nuo pyrago storio ir turimos orkaitės). Ar jau iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu.

Skanaus!

Mieli skaitytojai, pasidalykite savo virtuvės receptais, skaniausius spausdinsime penktadienio skiltyje „Savaitės receptas“. Juos siųskite adresu sekunde@onmedia.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės. Taip pat lauksime jūsų arba patiekalo nuotraukos.

Jūsų komentaras

Sponsored Video

Daugiau leidinio naujienų