SAVAITĖS RECEPTAS. Moliūgų pienas

SAVAITĖS RECEPTAS. Moliūgų pienas

Buvusi miestietė Galina Ševiakova dabar nebeįsivaizduoja savęs „ant asfalto“, o stalo – be patiekalų iš moliūgų. Jų Galina sugeba išlaikyti visus metus, iki naujo derliaus, o patiekalų tokia gausybė ir įvairovė, kad daržininkė lengva ranka dėl moliūgų atsisakė net lietuviško stalo karalienės bulvės.

Iš pūstažandžių daržo gražuolių G. Ševiakova ne tik verda sriubas, gamina saldainius, troškinius, bet netgi retam girdėtą moliūgų pieną.

Jam, pasak augintojos, tinka bet koks moliūgas, bet labiausiai aliejinis, mat jo sėklos be kietos luobelės.
Moliūgų pienui reikės:

1 stiklinės moliūgų sėklų;
4 stiklinių vandens.

Moliūgo sėklos 8 val. mirkomos vandenyje. Paskui sumalamos trintuvu, šliūkštelint truputį vandens, kad malti būtų lengviau.

Į gautą masę supilamos dar 4 stiklinės vandens.
Mėgstantieji saldžiai šį sveiką gėrimą gali pasaldinti trupučiu medaus, maltomis datulėmis arba tiesiog cukrumi.

Taip gaminamas ir aguonų, migdolų, kokoso riešutų pienas.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų