SAVAITĖS RECEPTAS. Itališkas obuolių pyragas

SAVAITĖS RECEPTAS. Itališkas obuolių pyragas

Ruduo turi ne vieną kvapą: grybų, dėžėse gulinčių šviežiai iškastų daržovių, rytinio rūko ir begalę kitų. Tačiau vienas ryškiausių – obuolių aromatas. Nuolatinė „Sekundės“ skaitytoja ponia Emilija šio pyrago receptą parsivežė iš saulėtosios Italijos ir jis šeimoje jau ne vieneri metai vienas mėgstamiausių.

Ponia Emilija prideda kelis šaukštelius svarainių sirupo ir suteikia papildomo žavesio receptui.

Taigi 20–22 cm apvaliai formai bus reikalingi šie produktai:

3–4 obuoliai,

180 g miltų,

2 tryniai,

140 g cukraus,

50 g sviesto,

125 ml pieno,

1 a. š. kepimo miltelių,

žiupsnelis druskos.

Trynius plakame maišytuvu su 100 g cukraus, kol masė tampa puri ir pabąla. Sviestą išlydome ir pusę supilame į kiaušinių masę. Supilame pieną ir viską išmaišome. Beriame druską, miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Pilame tešlą į formą, ant viršaus sudedame nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, užpilame likusį sviestą ir pabarstome likusiu cukrumi. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min.

Ir štai ant stalo garuoja drėgnas, šiek tiek keksą primenantis pyragas.

Skanaus!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų