SAVAITĖS RECEPTAS. Grikių apkepas su varške ir abrikosais

SAVAITĖS RECEPTAS. Grikių apkepas su varške ir abrikosais

Yra žmonių, kurie nemėgsta grikių. Yra ir nemėgstančių košių. Tačiau visiems jiems nuolatinė „Sekundės“ skaitytoja Virginija siūlo patiekalą iš grikių, senovėje dar vadintų juodosiomis kruopomis, kurį tikrai verta paragauti, – apkepą su abrikosais.

„Nuostabus skonis, tinka sveikiems pusryčiams, valgo net anūkai“, – vilioja pabandyti pasigaminti ponia Virginija.
Taigi, artėjant pavasariui ir susirūpinus savo kūno linijomis, savaitgalį pradėkime sveikai.

Mums reikės:
1 puodelio grikių kruopų,
100 g džiovintų abrikosų,
50 g graikinių riešutų,
150 g varškės (9 proc.),
2–3 šaukštų medaus,
1/2 šaukštelio druskos,
2 didelių kiaušinių,
1/3 puodelio pieno,
1 šaukštelio sviesto (kepimo formai patepti).

Grikius išvirkite be druskos ir riebalų. Džiovintus abrikosus užmerkite 30 minučių šiltame vandenyje, tada nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo formą patepkite sviestu. Dideliame dubenyje sumaišykite virtus grikius su stambiai skaldytais graikiniais riešutais, varške, medumi, abrikosais. Pasūdykite.

Atskirame inde lengvai suplakite kiaušinius su pienu ir supilkite ant grikių. Maišykite iki vientisos masės, ją sudėkite į paruoštą formą ir pašaukite į orkaitę 40 minučių. Tada, apkepo viršų aptepę grietine, kepkite dar 10–15 minučių. Patiekite šiltą su grietine arba graikišku jogurtu ir medumi.

Skanaus!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų