SAVAITĖS RECEPTAS. Gardusis Aušros aktinidijų tortas

SAVAITĖS RECEPTAS. Gardusis Aušros aktinidijų tortas

Kad maisto gaminimas netaptų nuobodžia pareiga, o būtų vienas malonumas, Panevėžio 5-osios gimnazijos neformaliojo ugdymo mokytoja Aušra Skačkauskienė siūlo į šį procesą pažvelgti daug paprasčiau. Aušra prisipažįsta kantrybės neturinti, tad jai patinka greitai pagaminami patiekalai. Ji siūlo visiems pabandyti pasigaminti nuostabiai gardų tortą, jis visada pavyksta ir yra tikras išsigelbėjimas skubant.

Mano draugė gamina fantastišką varškės ir krekerių tortą. Aš sugalvojau truputį lengvesnį variantą“, – šypteli Aušra.

A. Skačkauskienės sode auga ir dera aktinidija, o jos nuostabiai skanias ir vertingas uogas šeimininkė dažnai naudoja pyragams ir tortams gardinti.

Tortas paprastas, bet labai gardus, ir variantų galima sugalvoti milijoną. „Dėkite, ko tik širdis geidžia – uogų, vaisių, šokolado, želės“, – išbandyti savo firminį receptą ragina Aušra.

Krekerių tortui su aktinidijomis pagaminti reikės apie 350 g krekerių, 1 indelio sutirštinto pieno, 1 stiklinės sutrintų aktinidijų, 1 citrinos sulčių, maždaug stiklinės miltinio cukraus (arba pagal skonį), 2 valgomųjų šaukštų želatinos, 900 ml grietinės.

Į dubenį supilkite grietinę, sutirštintą pieną, įspauskite citrinos sulčių. Pagal skonį pagardinkite miltiniu cukrumi.

Ragaujame, ar ko ne per daug, ar ne per mažai. Jei skonis džiugina, iš lėto maišome, sudedame krekerius, supilame ištirpintą želatiną“, – torto gamyba dalijasi Aušra.

Viską lengvai išmaišykite ir sukrėskite į torto formą ar kitokią skardą, šiek tiek paspauskite. Laikykite šaldytuve apie pusdienį. Kuo ilgiau laikysite šaltai, tuo geriau. Torto viršų galima puošti įvairiomis uogomis, vaisiais – tiek šviežiais, tiek džiovintais.

Skanaus!

Mieli skaitytojai,

pasidalykite savo virtuvės receptais, o skaniausių gaminių receptus spausdinsime penktadienio skiltyje „Savaitės receptas“. Receptus siųskite adresu sekunde@onmedia.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės. Taip pat lauksime jūsų arba patiekalo nuotraukos.

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų